۱۰ فروردین ۱۳۹۵، ۹:۴۴

گزارش مهر؛

گدوگانلو؛ جاذبه‌ای بکر درشیروان که گردشگران رافرا می‌خواند

گدوگانلو؛ جاذبه‌ای بکر درشیروان که گردشگران رافرا می‌خواند

شیروان - روستای گردشگری گدوگانلو در شهرستان شیروان جاذبه‌ای بکر برای گردشگران به شمار می‌رود، روستایی که با اندک حمایتی می‌تواند سالانه هزاران مسافر را به سوی خود جذب کند.

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: روستای گردشگری گدوگانلو در ۲۱ کیلومتری شرق شهرستان شیروان در خراسان شمالی و در مسیر منتهی به روستای اوغاز قرار دارد، وجه تسمیه نام این روستا موقعیت جغرافیایی آن است که در محل تلاقی راه چند آبادی و محصور شدن به وسیله چند کوه واقع شده است.

جمعیت روستای گردشگری گدوگانلو اندک و به حدود ۳۰۰ نفر می‌رسد اگر چه در بخش نوخندان شهرستان درگز نیز روستایی به همین نام وجود دارد که اهالی آن را تعدادی از گدوگانلوهای شیروان تشکیل می‌دهند که به آن مکان مهاجرت کرده‌اند.

قدمت گدوگانلو به حدود ۳۵۰ سال قبل باز می‌گردد، گویش مردم آن کرمانجی است و گفته می‌شود که بافت اولیه این روستا با سکونت سه برادر از کرمانج های مهاجر غرب کشور در این منطقه شکل گرفت و کم کم با ورود سایر اقوام به این آبادی جمعیت آن افزایش یافت.

شغل رایج مردم این منطقه زیبا و بکر دامداری و کشاورزی است، باغ‌های زیبای این روستا در بهار و تابستان هر بیننده‌ای را مسحور می‌کند.

البته زیبایی‌های گدوگانلو تنها به باغ‌های سرسبز و طبیعت فرح بخش آن خلاصه نمی‌شود بلکه این روستا در زمره مناطق باستانی محسوب می‌شود که از جمله آثار باستانی آن می‌توان به تپه دوگر که در مجاورت این آبادی قرار دارد اشاره کرد.

قدمت گدوگانلو به حدود ۳۵۰سال قبل باز می‌گردد، گویش مردم آن کرمانجی است و گفته می‌شود که بافت اولیه این روستا با سکونت 3 برادر از کرمانج های مهاجر غرب کشور در این منطقه شکل گرفت و کم کم با ورود سایر اقوام جمعیت آن افزایش یافت.طبق نظر کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی قدمت این تپه تاریخی به دو هزار و ۵۰۰ سال قبل باز می‌گردد، این اثر تاریخی هم اکنون ضمن ثبت در فهرست آثار باستانی تحت حفاظت این سازمان نیز هست.

از سایر جاذبه‌های گردشگری روستای گدوگانلو می‌توان به سنگ معلق چهارقالدی، چشمه عطر و دره بند اشاره کرد، از این میان جاذبه گردشگری دره بند روستای گدوگانلو به واسطه قرار گرفتن در محیط کوهستانی و بکر و وجود آبشار آن قابل برنامه ریزی ویژه برای جذب گردشگر است.

همچنین چشمه غار و چشمه مرصاد به عنوان دو پدیده دیگر گردشگری این منطقه به شمار می‌روند که در صورت حمایت می‌توانند بیش از حال در جذب گردشگر به این روستای زیبا مؤثر باشند.

این روستا و جاذبه‌های تاریخی و گردشگری آن، امروز نیازمند احداث بند خاکی برای ذخیره سازی آب کشاورزی و اجرای پوشش انهار در این روستا است.

توجه و حمایت مسئولان به رفع مشکلات این روستا و ایجاد فضاهای گردشگری، می‌تواند سالانه هزاران گردشگر را به سمت این منطقه بکر و زیبا در شیروان جذب کند.

روستای گدوگانلو با مردمانی مهربان، خونگرم و شهره در مهمان نوازی و با جاذبه‌های بکر گردشگری و تاریخی و طبیعتی فرح بخش آماده میزبانی از گردشگران و شهروندان خراسان شمالی است.

کد خبر 3586123

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha