به گزارش خبرنگار مهر، علی نوری ظهر یکشنبه در جلسه اتاق فكر سازمانهای مردم نهاد حوزه آسیبهای اجتماعی و اعتیاد استان همدان با بیان اینکه ۳۰۳ سازمان مردم نهاد در سطح استان همدان فعالیت می کنند، اظهار داشت: این سمن ها در ۸ حوزه مختلف ساماندهی شدهاند كه یكی از آن ها حوزه آسیبهای اجتماعی است.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه در حوزه آسیبهای اجتماعی ۶۸ تشكل وجود دارد که ۴۳ مركز در امر درمان اعتیاد و مابقی در حوزه فرهنگی خدمات ارائه میكنند، افزود: در سالهای اخیر درمان ایمانمدار برای ترک اعتیاد به کار گرفته شده که یكی از موفقترین روشهای درمان ترک اعتیاد در حوزه درمان بوده است كه از سال ۸۱ در سطح استان و غرب كشور زاویه تاریک درمان اعتیاد را روشن كرده است.
نوری با تاکید بر اینکه براساس پروتكل درمانی و ابلاغیه سازمان بهزیستی كشور وجود مددكار، روانشناس و پزشک در كمپهای ترک اعتیاد الزامی است، بیان کرد: این پروتكل موجب ایجاد هزینههای زیادی در كمپها شده به طوری كه طبق محاسبه بین ۴ تا ۷ میلیون هزینه روانشناس توسط كمپهاست كه باید پرداخت شود.
وی نقش سازمان های مردم نهاد در زمینه کاهش آسیب های اجتماعی را پر رنگ دانست و گفت: اگر مردم و سمنها نباشند متأسفانه در این حوزه نمی توانیم موفق عمل كنیم و این موضوع نیاز به برنامه خاصی دارد كه باید به آن ترتیب اثر داده شود.
نوری از پذیرش ۹ هزار و ۵۰۰ نفر بیمار خود معرف در سطح استان همدان خبر داد و اظهار داشت: برگزاری جشنواره ۸۰۰ نفری، همایش بهبودیافتگان در شهرستانهای استان، برگزاری كارگاههای آموزشی و راهاندازی مجتمع اشتغالزایی برای بهبودیافتگان از جمله اقدامات حوزه درمان ترک اعتیاد در استان بوده است.
نماینده تشكلهای فرهنگی و پیشگیری استان همدان نیز در این جلسه به اجرای ۳۰۰ برنامه فرهنگی متنوع در خصوص پیشگیری از اعتیاد اشاره كرد و گفت: مسئولان باید علمی تر به حوزه پیشگیری از اعتیاد نگاه كنند در حالی كه سال گذشته نسبت به سنوات پیش سازمانهای مردم نهاد تخصصی تر در این حوزه عمل كرده اند.
محمدرضا غلامی با بیان مشكلات سمنهای مردم نهاد افزود: برخی از طرحها نیاز به بازنگری و نگرش بهتر دارند كه باید مسئولان در این خصوص به سازمانهای مردم نهاد كمک كنند و نسبت به نبود ابزار و موقعیت مكانی برخی تشكلها اقدامات لازم را انجام دهند.
نظر شما