۳۱ فروردین ۱۳۹۵، ۱۸:۱۹

جوابیه شركت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران و توضیحات مهر

جوابیه شركت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران و توضیحات مهر

شركت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران درباره خبر «مرگ جمعیت بزرگ ماهیان براثر نشت مواد نفتی در رودخانه تجن» جوابیه‌ای ارسال کرده که متن کامل آن همراه با توضیحات مهر در ادامه می آید.

روابط عمومی شركت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران-منطقه شمال درباره خبر «مرگ جمعیت بزرگ ماهیان بر اثر نشت مواد نفتی در رودخانه تجن» جوابیه‌ای به خبرگزاری مهر ارسال کرده است که متن کامل این جوابیه بر اساس قانون مطبوعات در ادامه منتشر می‌شود:

روابط عمومی شركت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران – منطقه شمال  اعلام كرد: عصر روز دوشنبه ۳۰ فروردین، خبرگزاری مهر خبری را با عنوان «مرگ جمعیت بزرگ ماهیان بر اثر نشت مواد نفتی در رودخانه تجن» منتشر کرد که در آن با استناد به منابع غیررسمی اعلام شد حجم بزرگی از جمعیت ماهیان در اثر نشت نفت گاز به رودخانه تجن ساری تلف شده اند. در حالی که مسئولان محیط زیست اعلام کرده بودند هنوز برآوردی از میزان خسارات محیط زیستی وجود ندارد.

در خبر مذکور برای اثبات ادعای مرگ گسترده ماهیان از عکسی که مربوط به رودخانه تجن نبوده، بدون ذکر آرشیوی بودن یا غیر مرتبط بودن عکس استفاده شده است؛ با توجه به زلال بودن آب رودخانه در عکس و جغرافیای متفاوت با حوضه رودخانه تجن به وضوح مشخص است که این عکس غیرمستند است. این گزارش در حالی از مرگ جمعیت بزرگ ماهیان می گوید که با وجود مشاهدات میدانی توسط کارشناسان محیط زیست و بررسی های آنها تاکنون هیچ خبری مبنی بر مرگ جمعیت بزرگ ماهیان گزارش نشده است.

این در حالی است که مدیر کل محیط زیست استان مازندران، صراحتاً اعلام کرده است به دلیل گل آلود بودن رودخانه تجن در حال حاضر امکان بررسی آسیب‌های زیست محیطی احتمالی وجود ندارد و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ساری نیز  در این خصوص به عدم مشاهده خسارت جدی به محیط زیست اشاره می کند و حتی از تشویش اذهان عمومی با انتشار عکسهای جعلی در فضای مجازی انتقاد کرده است.

لازم به ذکر است به دنبال وقوع سیلاب و آسیب دیدگی خطوط لوله فرآورده های نفتی که حدود ساعت ۱۹ روز ۲۹ فروردین روی داد، با استناد به گزارشهای مسئولان محیط زیست در خبرگزاری‌ها و صدا و سیمای استان مازندران، شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال به سرعت وارد عمل شد و با مهار به موقع نشت مواد نفتی مانع از بروز فاجعه زیست محیطی شد و هم اکنون نیز عملیات ترمیم خط لوله آسیب دیده و ایمن سازی محل توسط کارشناسان آن شرکت و تحت نظارت مسئولین ذی‌ربط ادامه دارد.

ضمناً به منظور مشاهده واقعیت های موجود، این شركت آمادگی خود را جهت اعزام نماینده آن خبرگزاری و دیگر خبرنگاران جهت بازدید از محل مذكور اعلام می‌دارد.

* توضیح خبرگزاری مهر

استناد خبرگزاری مهر در خبر مورد اشاره این جوابیه نه به تصویر خبر، که به مشاهدات عینی فعالان محیط زیست و منابع خبری دیگر بوده است. استفاده از تصویر مرتبط در کنار خبر، روال حاکم بر رسانه‌های کشور است و به معنای استناد به تصویر نیست. تاکید خبر مهر بر بسته شدن بوستان ملل ساری بوده است که همه منابع خبری نیز به آن اذعان داشته اند. همچنین در همین خبر آمده است که «مسئولان محیط زیست مازندران هنوز آماری از خسارت احتمالی وارد آمده به حوزه محیط زیست اعلام نکرده‌اند و گزارش‌ها تنها از مشاهده جمعیت بزرگی از ماهیان تلف شده در این رودخانه حکایت می‌کند». با این وجود این توضیحات خبرگزاری مهر به معنای نفی تلاش دلسوزانه مسئولان از جمله شرکت یادشده نیست کما آن که در دو خبر جداگانه با عناوین «جزئیات حادثه نفتی در شمال کشور» و «نشت گازوییل در رودخانه تجن مهار شد» با مدیرعامل این شرکت نیز مصاحبه شده و اخبار آن منتشر شده است.

کد خبر 3603268

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha