پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۵ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۴:۵۳

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل:

دیابت کودکان را تهدید می‌کند/آغاز غربال‌گری در حاشیه شهر اردبیل

دیابت کودکان را تهدید می‌کند/آغاز غربال‌گری در حاشیه شهر اردبیل

اردبیل – رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل گفت: با تغییر الگوی زندگی و افزایش وزن حتی در کودکان، دیابت به تهدید جدی کودکان تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد پورفرضی بعدازظهر یکشنبه در حاشیه اجرای طرح تست قند خون خبرنگاران با بیان اینکه در دنیا ۴۲۲ میلیون نفر مبتلا بر دیابت هستند، اضافه کرد: این بیماری غیر واگیر سالانه ۱.۵ میلیون نفر را به کام مرگ می‌برد.

وی افزود: بر اساس مطالعات صورت گرفته در سال ۲۰۳۰، مرگ‌ومیر این بیماری ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت و به همین دلیل پیشگیری از آن قویاً مورد تأکید است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان با اذعان به اینکه بیشتر افراد ۳۵ سال به بالا به این بیماری مبتلا هستند، متذکر شد: در کشور ایران ۱۴ الی ۲۳ درصد افراد یا دیابت دارند و یا در تحمل گلوکز دچار مشکل هستند.

پورفرضی  تصریح کرد: در حال حاضر عوارض مستقیم این بیماری هفت درصد از بودجه سلامت کشور و عوارض غیر مستقیم آن ۱۹ درصد از بودجه سلامت کشور را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه دیابت در دو نوع اول ویژه اطفال و نوع دوم ویژه افراد بالغ دسته‌بندی می‌شود، اضافه کرد: نوع اول قابل پیشگیری نیست؛ اما نوع دوم که شامل ۹۰ درصد ابتلا است با برخی تغییر عادت‌های روزمره قابل پیشگیری و کنترل است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان، اضافه‌وزن، تغذیه نامناسب و کاهش فعالیت فیزیکی را سه عامل تشدید این بیماری دانست و متذکر شد: در حال حاضر به دلیل اینکه موضوع اضافه‌وزن در بین کودکان نیز شایع است، این بیماری حتی در بین کودکان دیده می‌شود.

وی با تأکید به اینکه در پیشگیری آگاه‌سازی نقش کلیدی دارد، اضافه کرد: انتظار می‌رود رسانه‌ها با اطلاع‌رسانی از شیوه‌های پیشگیری در کنترل این بیماری مشارکت داشته باشند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مصرف سه الی پنج وعده میوه و سبزی در روز، پنج وعده پیاده‌روی هر یک به مدت ۳۰ دقیقه در روز و خودداری از مصرف چربی‌های اشباع شده و انواع شیرینی‌ها را در کنترل این بیماری ضروری دانست.

پورفرضی با اشاره به کاهش تحرک بدنی و افزایش علاقه‌مندی به مصرف فست فودها افزود: متأسفانه مصرف استاندارد قند در دنیا ۲۵ گرم است در حالی که ایرانی‌ها روزانه ۶۵ گرم قند مصرف می‌کنند.

وی با اشاره به انجام طرح‌های غربال‌گری شناسایی مبتلایان این بیماری در استان اضافه کرد: سال گذشته در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر، پنج هزار و ۵۰۰ نفر مبتلا شناسایی شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به تداوم غربال‌گری در مناطق حاشیه شهرها، تأکید کرد: این طرح تا پوشش کامل شهرها اجرا خواهد شد.

گفتنی است در این طرح تست قند خون بیش از ۶۰ خبرنگار از نشریات محلی و خبرگزاری‌های استان  انجام شد و بر اساس اعلام مسئولان بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان اکثر خبرنگاران اردبیلی از سلامت برخوردارند.

 

کد خبر 3606657

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha