به گزارش خبرگزاری مهر، متن پیام حضرت آیتالله خامنهای که توسط حجتالاسلام والمسلمین محمدیگلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری در مراسم افتتاحیه شوراهای سراسر کشور در هشتم اردیبهشت سال ۱۳۷۸ قرائت شد، به شرح زیر است.
«بسم الله الرحمن الرحیم
خدای متعال را شکرگزاریم که در انتخابات شوراها یک نهاد دیگر برای خدمت به مردم تأسیس شد و ملت ایران یک گام دیگر به تحقق کامل قانون اساسی مترقی جمهوری اسلامی نزدیک گشت. اکنون که در سالروز پیام امام عزیز و در سالی که به نام گرامی آن یگانه دوران نامگذاری شده، این نهاد اصیل آغاز به کار میکند، از صمیم قلب آرزو میکنم که شوراهای اسلامی شهر و روستا بتواند در سمت اهداف والا و انقلاب بنیانگذار نظام اسلامی تلاش و فعالیت کند و در چهارچوب تکالیف قانونی خود به رفع مشکلات مردم بپردازد.
تقارن این مناسبت با ایام شهادت سالار شهیدان و پیشوای مجاهدان راه حق و آزادگی سلام الله علیه و علی الارواح التی حلت بفنائه، میتواند به این پدیدهی اسلامی، طراوت اخلاص و صفای عاشورایی ببخشد و آن را برای کشور و ملت ما ذخیرهای از امانت و تقوا و خدمت قرار دهد.
اکنون که بحمدالله مردم در انتخاباتی سراسری، اشخاص مورد اعتماد خود را برای این مسئولیت برگزیدهاند، از انتخابشوندگان محترم انتظار میرود که با تکیه و امید به فضل الهی بار این مسؤولیت را بر دوش کشیده همهی توان خود را به ادای وظایفی که در قانون برای این شوراها معین است، مصروف کنند و خدمت به مردم را که از بزرگترین عبادات است سرلوحهی همهی انگیزههای خود قرار دهند.
بر دولت و مسؤولان محترم هم لازم است که از این امکان گرانبها برای جلب مشارکت مردم در اموری که به شوراها محول شده است، بسود کشور و ملت حداکثر استفاده را بکنند.
اکنون در طلیعهی فعالیت این نهاد مردمی شایسته میدانم اعضاء محترم شوراها و مسؤولان مربوط را به اموری تذکر دهم:
۱ - برای کسب توفیق در وظایف شوراهای اسلامی، شرط اول آن است که اعضاء شوراهای اسلامی هر شهر یا روستا در عمل با یکدیگر تفاهم و همدلی داشته باشند. بدون این شرط مهم، یقینا این نهاد تازه تأسیس نخواهد توانست برای مردم منشأ خیر و صلاح گردد.
مناقشات سیاسی و جناحی و ورود در هر اقدامی که اعضاء شورای اسلامی را از اتحاد عملی خود دور کند، برای این شوراها مضر و ناروا است.
۲ - از آنجا که شوراها از مظاهر مشارکت مردمی و برای تسهیل امور مردم است، اعضاء محترم ارتباط دائمی خود با مردم و حضور در میان آنان و اطلاع از مشکلات آنان را وظیفهی مستمر خود بدانند و دسترسی مردم را به خود، آسان سازند.
۳ - حدود و وظایف شوراهای اسلامی که در قانون معین شده باید در قول و عمل به طور کامل رعایت شود. اعضاء شوراها وظایف خود را به درستی بشناسند و بر تحقق آن همت بگمارند و چیزی را که در قانون پیشبینی نشده و یا به خاطر واقعیتهای کشور و دولت، قادر به انجام دادن آن نیستند، وعده ندهند و مردم را از کمک و اقدام شوراهای اسلامی مأیوس نسازند.
۴ - در انتخاب شهرداران و دهیاران، مهمترین خصوصیتی که باید رعایت شود، کاردانی و صلاحیتهای دینی و انقلابی است. شوراهای اسلامی در این انتخاب مهم لازم است به امانتداری و تدین و توانایی اجرایی این برگزیدگان کمال اهتمام را بورزند.
۵ - اگر چه پس از انقلاب اسلامی به همت جوانان جهاد سازندگی خدمات عظیم و بیسابقهای مستقیما یا بوسیلهی شوراهای اسلامی روستاها، به روستاهای کشور شده است با این حال روستاها و روستانشینان عزیز که بار سنگین تأمین آذوقهی کشور را بر دوش دارند به تنگناهای زیادی دچارند.
لازم است توجه به روستاها و شوراهای اسلامی روستا در صدر برنامهی مسؤولان کشوری قرار گیرد.
۶ - شوراهای شهری در فعالیتهای خود به مختصات "شهر اسلامی" توجه کرده و خدمات شهری را در جهت تأمین این مقصود به کار گیرند و بخصوص به معماری و شهرسازی متناسب با حیات طیبهی اسلامی به طور کامل توجه کنند. در شهر اسلامی، عدالت در تقسیم خدمات شهری، تأمین آرامش روحی و امنیت معنوی، ظهور و اعتلای مظاهر اسلامی و انقلابی، عمران و آبادی و زیبایی، حفظ طبیعت و صفای طبیعی، همه با هم باید مورد توجه قرار گیرد.
۷ - مسؤولان محترم دولتی، شوراها را مشاور امین خود بدانند و تا سر حد امکان به آنها در عمل به وظایف خود کمک کنند.
۸ - مردم عزیز سراسر کشور نیز که همواره از منتخبان خود حمایت کردهاند، همکاری و کمک خود را به شوراهای اسلامی نیز مبذول دارند. بدون این کمک و همکاری یقینا شوراها قادر بر عمل به وظایف خود نخواهند بود.
در پایان از همهی دستگاهها و مسؤولانی که در تحقق این کار بزرگ اقدام و همکاری کردهاند: دولت محترم بخصوص وزارت کشور، هیئتهای محترم نظارت، صدا و سیمای جمهوری اسلامی، نیروهای انتظامی و دیگر دستگاههای دستاندرکار صمیمانه تشکر میکنم و توفیقات همهی شما را از خداوند متعال مسألت مینمایم.
سید علی خامنهای
نظر شما