به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا خباز ظهر شنبه در جلسه ستاد بحران استان سمنان به میزبانی سالن اجتماعات استانداری این استان، ضمن بیان اینکه سیلاب ها در استان تهدید نیستند، بلکه از آنها می توان فرصت ساخت، ابراز داشت: با برنامه ریزی و مدیریت صحیح می توان مقوله مخاطرات طبیعی مانند سیل را به فرصتی برای کشاورزی و آبیاری جلگه ها و زمین های کشاورزی بدل کرد.
وی افزود: امروز باید بپذیریم که استان سمنان در بحران آب قرار دارد و ورود هرگونه آب حتی به صورت روان و سیلاب به استان باید برایمان غنیمت محسوب شود.
مخاطرات را می توان به فرصت بدل کرد
رئیس شورای مدیریت بحران استان سمنان با بیان اینکه سیلاب ها می توانند کمک حال طرح های آبخوانداری در سمنان باشند، گفت: مدیریت و برنامه ریزی در راستای استفاده صحیح از داشته های استان در کنار بهره بردن از سیلاب ها می تواند بخش از نیاز طرح های آبخوانداری استان را به خصوص در بخش های مرتفع، تامین کند.
خباز همچنین ابراز داشت: دولت درصد كمی از خسارات ناشی از حوادث غيرمترقبه را تامين می كند و مسئولان نبايد وعده هايی از سر دلسوزی به مردم برای جبران خسارات بدهند چرا که غالب این وعده ها ابتر می مانند.
وی همچنین خواستار برنامه ریزی مدون اعضای ستاد بحران استان سمنان در راستای استفاده هرچه بهتر از وقایع و مخاطرات طبیعی شد و افزود: با مدیریت صحیح می توان مخاطرات را به فرصت بدل کرد.
بیمه همگانی اطلاع رسانی شود
استاندار سمنان با اشاره به لزوم پیگیری بیمه همگانی در جامعه، گفت: پوشش های بیمه برای اقشار مختلف جامعه اهمیت ویژه ای دارد که رسانه های گروهی می بایست به ترویج آن در سطح جامعه اهتمام ویژه داشته باشند.
خباز با بیان اینکه هزينه پيشگيری از هزينه درمان كمتر است، ابراز داشت: پوشش های بیمه ای نوعی سرمایه گذاری در راستای پیشگیری هستند که این نوع نگاه به پوشش های بیمه می بایست در بین مردم استان نهادینه شود چرا که امروز بیمه، کالایی لوکس محسوب نمی شود بلکه نیازی برای امروز و فردای هموطنان است.
وی افزود: بیمه امروز باید در بین آحاد جامعه نهادینه شود تا بتوانیم ثمرات آن را در نسل های بعدی جامعه مشاهده کنیم.
بحران خشکسالی در استان سمنان جدی است
مدیرکل هواشناسی استان سمنان درباره لزوم جدی گرفتن بحران خشکسالی در استان، گفت: با توجه به اطلاعات موجود به دست آمده از اول مهر ماه ٩٤ تا هشتم ارديبهشت سال ٩٥، استان سمنان با ميانگين ٨٩.٣ ميلي متر بارش باران، رتبه ٢٨ در بين استان های كشور را به خود اختصاص داده است که این نخستین نشانه بیماری خشکسالی در سمنان است.
غلامرضا غربا با اشاره به تهدید گرمایش زمین که در استان سمنان نیز نمود آن به وضوح دیده می شود، توضیح داد: افزايش دما در روزهای هشتم تا دهم ارديبهشت ماه سال جاری كم سابقه بوده که افزايش تبخير آب، افزایش مصرف عمومی، گرمایش عمومی زمین، كاهش حجم آب سدهاي مخزني، كشاورزی بی رویه، افزايش مصرف برق و احتمال آتش سوزی در جنگل ها از جمله پيامدهای آن است.
وی افزود: با توجه به كاهش ۱۸ درصدی بارندگي در سال جاری در مقايسه با سال گذشته، استان سمنان در وضعيت خشكسالی قرار دارد.
نظر شما