اکبر خسروی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به کمبود منابع آبی و خشکسالی های اخیر، طی سال جاری همچون سال های گذشته استفاده بهینه در آب در کشاورزی و اجرای سیستم های نوین آبیاری به عنوان یک ضرورت و اولویت، در دستور کار جهاد کشاورزی استان قرار دارد.
وی افزود: اجرای سیستم های آبیاری نوین نیازمند تامین اعتبار است تا امسال بتوانیم با رشد بیشتری نسبت به سال گذشته، میزان اراضی کشاورزی که از روش های نوین آبیاری استفاده می کنند را افزایش دهیم.
مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان مرکزی بیان داشت: در سال گذشته ۱۳۰میلیارد ریال اعتبار برای پیاده سازی سیستم آبیاری نوین و تحت فشار در اراضی کشاورزی استان مرکزی هزینه شد و بیش از دو هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان از سیستم آبیاری تحت فشار بهره مند شدند.
خسروی تصریح کرد: ۱۳میلیون مترمکعب صرفه جویی در مصرف آب در بخش کشاورزی استان مرکزی با اجرای طرح های آبیاری تحت فشار طی سال های ۹۳ و ۹۴ صورت گرفته است.
مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان مرکزی همچنین با تاکید بر ضرورت احیای قنات ها در نقاط مختلف استان تصریح کرد: کانال های آبیاری باید ترمیم و بهسازی شوند و قنات هایی که در معرض از بین رفتن هستند باید احیا شود تا بتوانیم به طور صحیح از منابع آبی بهره بگیریم.
خسروی تاکید کرد: اجرای برنامه های مذکور در راستای بهره گیری بهینه از منابع آبی و صرفه جویی در مصرف آب نیازمند تخصیص اعتبار است و پیش بینی می کنیم در صورتی که تامین اعتبار انجام شود امسال بیش از هشت هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مرکزی به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز خواهند شد.
مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان مرکزی تاکید کرد: با توجه به كمبود آب به كشاورزان توصيه می شود برای صرفه جويی در مصرف آب و افزايش توليد به كشت محصولات كم آب بر در زمين های كشاورزی پرداخته و از كشت محصولاتی كه نياز به آب فراوان دارند خودداری كنند.
به گفته خسروی ۱۶۲هزار هكتار اراضی كشاورزی مستعد آبياری نوين و تحت فشار در استان مركزی وجود دارد كه تاكنون ۵۵هزار هكتار از اين اراضی به سيستم آبياری نوين مجهز شده اند.
نظر شما