پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۷ مرداد ۱۳۸۵، ۱۰:۵۲

در گفتگو با مهر عنوان شد:

80 درصد بخش هاي ويژه بيمارستان ها فاقد پرستاران تخصصي است

80 درصد بخش هاي ويژه بيمارستان ها فاقد پرستاران تخصصي است

معاون پشتيباني سازمان نظام پرستاري گفت: هم اكنون در بخش هاي ويژه بيمارستان ها ، تعداد پرستاراني كه آموزش هاي لازم مربوط به دوره هاي تخصصي را فرا گرفته اند بسيار محدود است ، به گونه اي كه بيش از 80 درصد بخش هاي ويژه فاقد پرستاران دوره ديده تخصصي است.

عليرضا شريفي مقدم در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: بيش از 80 درصد پرستاران بخش هاي ويژه بيمارستان ها نظير سي. سي. يو ،  آي. سي.يو ، جراحي قلب و ان. آي.سي. يو ، دوره خاص براي فعاليت در اين بخش ها را طي نكرده اند ، چرا كه حتي براي برخي از اين بخش هاي جديد دوره تخصصي در نظر گرفته نشده است.

وي اظهار داشت: پرستاران بعد از فارغ التحصيل شدن داراي اطلاعات عمومي هستند و براي بخش هاي ويژه و تخصصي تربيت نمي شوند.

شريفي مقدم افزود: با توجه به توسعه مراقبت ها در بيمارستان ها در زمينه نياز بيماران و تشكيل بخش هاي تخصصي ، گذراندن دوره تخصصي پس از فارغ التحصيلي پرستاران ضرورت دارد كه اين امر امروزه در بسياري از كشورها با در نظر گرفتن دوره 6 ماهه يا پذيرفتن پرستاران با مقطع كارشناسي ارشد امكان پذير شده است.

وي ادامه داد: در ايران دوره 6 ماهه بسيار محدود و براي تعداد بسيار اندكي از پرستاران برگزار مي شود ، در صورتي كه در كشورهاي ديگر مجوز فعاليت در بخش هاي مهمي نظير آي. سي.يو و يا دياليز بستگي به گذراندن 3 ماه آموزش تئوري و 3 ماه آموزش عملي در آن بخش مربوطه را دارد.

شريفي مقدم با اشاره به اينكه توسعه سيستم بهداشت و درمان كشور همخواني ندارد ، گفت: هم اكنون در اغلب بيمارستان هاي كشور دوره هاي طب اورژانس ايجاد شده است ، به گونه اي كه پزشكان عمومي با آموزش 2 تا 3 سال مي توانند در اين بخش فعاليت كنند اما در مورد پرستاران اين دوره هاي تخصص در نظر گرفته نشده است.

معاون پشتيباني سازمان نظام پرستاري گفت: پرستاران تازه فارغ التحصيل شده بدون تجربه و مهارت كافي و با توجه به كمبود نيروها در بخش هاي مختلف بيمارستان ها فعاليت مي كنند.

وي با بيان اينكه معاونت آموزش مداوم در وزارت بهداشت وظيفه برگزاري دوره هاي آموزشي پرستاران را دارد ، افزود: نظام پرستاري پشنهاد همكاري و آمادگي خود در زمينه برگزاري اين دوره ها را به وزارت بهداشت ارائه داده اما تا كنون اين دوره ها توسعه نيافته است.

کد خبر 363475

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha