۱۱ خرداد ۱۳۹۵، ۱۰:۴۵

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان:

تب برفکی ۳۴۵ راس دام را در زنجان تلف کرد

تب برفکی ۳۴۵ راس دام را در زنجان تلف کرد

زنجان - مدیرکل دامپزشکی زنجان گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون یش از ۳۴۵ رأس دام سبک و سنگین در استان بر اثر بیماری تب برفکی تلف‌شده اند.

محمد رشید کرمی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بیماری تب برفکی از طریق تنفس و حشرات، دام‌ها را بیمار می‌کند، افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۷۱۰ هزار رأس دام سبک و ۳۱ هزار و ۶۰۰ دام سنگین در استان زنجان علیه بیماری تب برفکی واکسینه و مایه‌کوبی شده‌اند.

وی اظهار کرد: در حال حاضر نوع جدیدی از تب برفکی در زنجان شیوع پیداکرده است، که به همین جهت اجرای طرح مایه‌کوبی علیه این بیماری برای تمام دام‌های استان و در گاوداری‌های صنعتی و نیمه‌صنعتی انجام می‌شود.

کرمی با اشاره به اینکه تعداد کانون‌های بیماری دامی «تب برفکی» شناسایی‌شده در زنجان طی سالجاری به بیش از ۵۹ کانون رسید، افزود: در حال حاضر با اقدامات پیشگیرانه این بیماری کنترل و مهارشده و از شیوع آن جلوگیری شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با اشاره به جزئیات این بیماری، گفت: تب برفکی نوعی بیماری ویروسی و به‌شدت واگیردار است که سریع منتشر می‌شود و به دلیل شیوع گسترده تب برفکی، واکسیناسیون دام‌ها به‌تنهایی نمی‌تواند برای کنترل و پیشگیری از این بیماری مؤثر باشد، بنابراین باید مقررات و ضوابط بهداشتی و قرنطینه‌ای نیز رعایت شود و دامداران از خریدوفروش دام خودداری کنند.

کرمی علائم بیماری تب برفکی را زخم دردهان، زبان، پستان و سم حیوان عنوان کرد و افزود: در حال حاضر این بیماری بیش از یک‌میلیون دام در استان زنجان را تهدید می‌کند که باید تمهیدات لازم در دستور کار دامداران قرار گیرد.

وی بابیان اینکه دام‌های سبک و سنگین در شهرستان‌های خدابنده، زنجان، ایجرود، ماه‌نشان و ابهر به ترتیب بیشترین ابتلا به این بیماری دامی رادارند، افزود: واکسیناسیون دام‌های سبک و سنگین تا شعاع سه کیلومتری کانون‌های بیماری به‌منظور پیشگیری از شیوع بیماری تب برفکی توسط اکیپ‌های دامپزشکی انجام می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون نیز بیش از ۳۴۵ رأس دام سبک و سنگین در استان زنجان به علت بیماری تب برفکی تلف‌شده است.

کرمی تصریح کرد: این بیماری درمان ندارد و به‌مرور و با رعایت بهداشت در بازه زمانی دو هفته از بین می‌رود.

کد خبر 3673005

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha