به گزارش خبرنگار مهر، علی شمخانی در اولین همایش ملی روشهای تحلیل اطلاعات که صبح امروز در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد، اظهار داشت: امنیت بالای ایران در مقایسه با منطقه و حتی غرب نتیجه دوستان اطلاعاتی است.
وی افزود: وقتی میخواهم به اطلاعات فکر کنم شهدای اطلاعات عملیات در ذهن من نقش میبندد؛ نماد شهدای اطلاعات عملیات در ذهن من شهید حسن باقری است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: فرماندهان در مهمترین عملیاتهای جنگ نقش اطلاعاتی تاثیرگذاری داشتند و موثرترین الگوی اطلاعات در جنگ شکل گرفت؛ تنها جایی که فلسفه حفاظت اطلاعات از حقیقتش منحرف نشد، صحنههای جنگ و دفاع مقدس بود.
شمخانی با اشاره به عملیات والفجر ۸ در دوران دفاع مقدس تصریح کرد: در این عملیات، غواصی نیروهای ایرانی بسیار زیاد بود و این به دلیل پایهگذاری اطلاعات بود. ما در طول جنگ در مقابله با منافقان نیز تکامل اطلاعاتی داشتیم و اگر آن پیشرفتها تداوم پیدا میکرد که البته تداوم هم پیدا کرد، به خصوص در عرصه مقابله با تکفیریها؛ قطعا امروز در وضعیت دیگری قرار داشتیم.
وی، قدرت را یک پدیده چندبعدی برشمرد و افزود: مساوی دیدن قدرت با قدرت نظامی و مقایسه قدرت نظامی با تجهیزات یک خطای فاحش است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی، قدرت درونی را مقدم بر ابزار تولید قدرت عنوان کرد و گفت: این انقلاب بینام خمینی در هیچ جای دنیا شناخته شده نیست و راه درستروی انقلاب بیخط خامنهای ممکن نیست؛ من از این دو بزرگوار این را میفهمم که نفوذ مهلکترین شکل خصومت دشمنان انقلاب است، زیرا مؤلفه درونی قدرت را مورد هدف قرار میدهند.
شمخانی با اشاره به اهمیت قدرت اطلاعات گفت: قدرت اطلاعاتی در هم تنیده و دارای لایههای مختلفی است.
وی با طرح این سئوال که آیا قدرت اطلاعاتی میتواند محوری برای پاسخگویی و مقاومت ایجاد کند و چگونه جمهوری اسلامی ایران میتواند به یک قدرت اطلاعاتی تبدیل شود، تصریح کرد: قدرت اطلاعاتی اشکال، ابعاد و لایههای مختلفی دارد؛ از عملیات اطلاعاتی ویژه گرفته تا جنگ اطلاعات محور سنتی.
دبیر شورای عالی امنیت ملی در ادامه سخنانش با طرح این سؤال که چطور جمهوری اسلامی میتواند به یک قدرت اطلاعاتی تبدیل شود، تصریح کرد: قدرت موشکی یکی از عناصر قدرت بازدارنده جمهوری اسلامی ایران است و داخلیها و خارجیها به آن اذعان دارند.
شمخانی ادامه داد: همچنین قدرت ایدئولوژیک ایران، مقاومت و اسلام سیاسی را ایجاد کرده است که به عنوان محور مکتب و راه مقابله با استبداد به کشورهای منطقه و ملتهای مسلمان ارائه شده است.
وی در تحلیل نقش قدرت اطلاعاتی در توانمندسازی قدرتهای اطلاعاتی اذعان داشت: قدرت سایبری، قابلیت توانمندسازی و ایمنسازی مؤلفهها و عناصر نظام در مقابله با مهلکترین شکل خصومت یعنی نفوذ راهبردی، قابلیت اشراف اطلاعاتی و نظارتی و کنترل اَشکال توطئههای قدرتهای استکباری و منحرفسازی نهضت بیداری اسلامی، چهار مؤلفه مهم در توانمندسازی قدرت درونی نظام در کنار قدرت سخت و موشکی کشورمان است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی در پایان اظهار داشت: ایجاد قدرت اطلاعاتی را باید در دستور کار نظام قرار دهیم و برای همین نیازمند تلاش جهادی و اراده محکم کلیت نظام هستیم. ایجاد این قدرت سختتر از قدرت موشکی و تحقق اقتصاد مقاومتی نیست و باید خلاءهای این حوزه شناسایی و برطرف شود.
نظر شما