۱۷ خرداد ۱۳۹۵، ۱۰:۰۳

کاظم جلالی مطرح کرد؛

دستگاه‌های حوزه آسیب‌های اجتماعی ناظر ندارند

دستگاه‌های حوزه آسیب‌های اجتماعی ناظر ندارند

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با تشریح چالش‌های بررسی آسیب‌های اجتماعی، از فقدان نظام نظارتی بر اقدامات دستگاه‌های اجرایی در حوزه‌های اجتماعی انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه علنی روز دوشنبه پس از تشریح آسیب‌های اجتماعی توسط وزیر کشور، کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس نیز در این زمینه گزارشی را در صحن علنی قرائت کرد.

وی گفت: برای اولین بار وزارت کشور بحث آسیب‌های اجتماعی را مطرح و پیگیری کرد؛ در بحث آسیب‌های اجتماعی ما دچار مشکلات جدی در بعد اطلاعات و آمار هستیم زیرا نهادهای متولی آمار فرا قوه‌ای نیستند و رؤسای قوا و سایر نهادها در ارائه آمار تأثیرگذار هستند.

جلالی اظهار داشت: ما تلاش داشتیم آسیب‌های اجتماعی را در پستوی خانه‌ها نگه داریم اما امروز تلاش دولت این است که آسیب‌های اجتماعی را از پستوهای خانه‌ها را خارج کند و بر روی آنها نورافکن بیندازد.

نماینده مردم تهران یکی از مشکلات بررسی آسیب‌های اجتماعی را آمار و ارقام غیرواقعی خواند.

وی در تشریح راهکارهای مقابله با آسیب‌های اجتماعی گفت: نهادهای پیگیر آسیب‌های اجتماعی در کشور بسیار زیاد هستند؛ وزارتخانه‌های کشور، رفاه، آموزش و پرورش، ورزش و جوانان، مسکن، دادگستری و سازمان‌های بهزیستی و زندان‌ها و همچنین هلال‌احمر، شهرداری‌ها و صدا و سیما در این خصوص دارای مسئولیت هستند.

جلالی اظهار داشت: ۱۲۲ شورای عالی بعد از انقلاب ایجاد شد که ۵۰ شورا در بخش آسیب‌های اجتماعی مسئول هستند که باید متولی و سیاستگذار جهت هماهنگی این شوراها ایجاد شود.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس، آسیب‌های اجتماعی را زنجیره‌ای و معلول خواند و گفت: در این زنجیره‌ها ما دچار اختلاف فهم هستیم، عده‌ای معتقدند که اساساً دغدغه‌ای برای سیاستگذاری اجتماعی وجود ندارد و زمانی که سیاستگذاری دقیق وجود نداشته باشد، اقداماتی انجام می‌شود که مورد اختلاف مسئولان است.

وی گشت ارشاد را یکی از اقدامات مورد اختلاف مسئولان خواند و گفت: برخی معتقدند برای راه‌اندازی گشت‌ارشاد، کارشناسی‌های دقیق انجام شده و برخی معتقدند حاکمیت هر کجا کم می‌آورد، نیروی انتظامی را وارد می‌کند و رویکرد سیاسی، انتظامی و قضایی انجام می‌دهد.

جلالی با تاکید بر لزوم جلوگیری از برخورد جزیره‌ای با مسائل و مشکلات، گفت: آسیب‌های اجتماعی چون موجب مرگ تدریجی هستند، نگاه فوری برای حل آنها وجود ندارد.

وی در تشریح چالش‌های موجود گفت: نداشتن سیاست‌های اجتماعی مشخص، تغییر ساختار خانواده، خلاء در مطالعات آینده‌پژوهی در حوزه آسیب‌های اجتماعی، توجه به آسیب‌دیدگان اجتماعی به جای توجه به آسیب‌های اجتماعی و نداشتن بانک اطلاعاتی متنوع در حوزه آسیب‌های اجتماعی از جمله این مشکلات است.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس ادامه داد: به عنوان مثال وزیر کشور اعلام کردند ۱.۵ میلیون نفر معتاد وجود دارد اما هر کدام از ما در حوزه‌های انتخابیه‌مان معتقدیم بیشتر از این تعداد، آمار معتادان است و کف آمار اعلام می‌شود.

جلالی، فقدان برنامه برای کنترل آسیب‌های اجتماعی را از چالش‌های موجود خواند و گفت: شرایط نامطلوب اقتصادی، افزایش فقر، تورم و بیکاری، افزایش سکونتگاه‌های غیررسمی و عدم استفاده از مشارکت‌های مردمی برای حل مسائل اجتماعی و نداشتن متولی از چالش‌های موجود است.

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: دستگاه‌های اجرایی در حوزه مسائل اجتماعی، اقدامات مقطعی و سلیقه‌ای انجام می‌دهند و نظام نظارتی بر اقدامات دستگاه‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی وجود ندارد.

وی همچنین پیشنهاد داد: هر طرح و لایحه‌ای که به مجلس ارائه می‌شود، پیوست اجتماعی داشته باشد.

کد خبر 3677542

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha