به گزارش خبرنگار مهر، حمید چیتچیان وزیر نیرو امروز با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، به ارائه گزارشی از آخرین وضعیت صنعت آب و برق کشور و چالشهای این حوزه پرداخت.
وی با بیان اینکه بخش آب و برق در دنیا به عنوان زیرساخت تمام زیرساختها شناخته شده است، اظهار داشت: تاکنون ۱۶۷ سد بزرگ ملی با ۵۱ میلیارد مترمکعب ذخیره آب در کشور احداث شده است و تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی این حوزه نیز به بیش از ۳۰ کشور دنیا صادر میشود.
وی همچنین برخورداری بیش از ۹۹ درصد جمعیت شهری کشور از آب شرب سالم را از جمله دستاوردهای حوزه آب کشور توصیف کرد و افزود: با وجود این موفقیتها، طی ۱۵ سال گذشته میزان بارشها کاهش یافته است.
وزیر نیرو ادامه داد: همزمان با کاهش میزان بارشها، به دلیل تغییر اقلیم، دمای هوا نیز افزایش یافته و جمعیت کشور نیز بیشتر شده است؛ بر این اساس و با توجه به افزایش تبخیر، میزان منابع آب تجدیدشونده به ازای هر نفر از ۷۵۰۰ مترمکعب به ۱۴۵۰ مترمکعب کاهش یافته است.
چیتچیان تصریح کرد: هر چند سال گذشته در بخشی از کشور بارشها مناسب بوده است، اما مشکل آب با یکی دو سال بارش حل نمیشود.
وی همچنین با اشاره به مشکلات آبهای زیرزمینی در سطح کشور، عنوان کرد: بیش از ۵۵ درصد آب مصرفی کشور در بخشهای کشاورزی، صنعت و شرب، از آبهای زیرزمینی تأمین میشود، اما برداشت غیرقانونی از این منابع افزایش یافته است، به گونهای که امروز بیش از ۳۰۰ دشت در کشور وضعیت بحرانی دارند.
وزیر نیرو همچنین با اشاره به مطرح بودن حدود ۳۰۰ طرح سد و شبکههای آبیاری و زهکشی در کشور، گفت: برای این ۳۰۰ طرح، حدود ۹۵ هزار میلیارد تومان نیاز داریم که اگر هزینه سالانه آنها نیز افزایش نیابد، به طور متوسط هر کدام ۳۹ سال طول میکشد تا تمام شود.
چیتچیان بر همین اساس از نمایندگان مجلس خواست تا با همفکری و هماهنگی برای حل این مشکل چارهاندیشی کنند.
نظر شما