۱۹ خرداد ۱۳۹۵، ۱۰:۰۲

صالحی امیری در دیدار با وزیر فرهنگ چین:

زمان ارتقای روابط فرهنگی ایران وچین به سطح استراتژیک فرارسیده است

زمان ارتقای روابط فرهنگی ایران وچین به سطح استراتژیک فرارسیده است

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشورمان در دیدار با وزیر فرهنگ چین گفت: زمان آن فرا رسیده که روابط ایران و چین در حوزه فرهنگی نیز همچون حوزه‌های اقتصادی به سطح استراتژیک ارتقا یابد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، سیدرضا صالحی امیری در جریان ملاقات با لو شو گانگ وزیر فرهنگ چین، از این کشور به عنوان بزرگترین شریک تجاری ایران نام برد اما گفت که به باور من، حوزه فرهنگی هم می‌تواند بسترساز خوبی برای گسترش همکاری‌ها باشد.

مشاور رئیس جمهور ادامه داد: تجربه تاریخی نشان می‌دهد، کشورهایی که روابط فرهنگی عمیق‌تری دارند از روابط پایدارتری نسبت به کشورهایی برخوردارند که همکاری‌های آنان صرفاً اقتصادی است. دو کشور بزرگ ایران و چین بعد از برجام می‌توانند فصل جدیدی از همکاری‌ها را در حوزه فرهنگی، همانند حوزه‌های مختلف اقتصادی تجربه کنند.

صالحی امیری همچنین از «اعتماد» به عنوان نقطه آغاز یک حرکت نام برد و گفت که این شرایط هم اکنون میان ایران و چین وجود دارد و دو کشور در طول سال‌های گذشته به‌ویژه در زمان تحریم‌ها، توانسته‌اند علاوه بر گسترش مناسبات به این مهم (اعتماد) نیز دست یابند.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران گفت: البته فرهنگ را نباید یک ابزار اقتصادی دانست بلکه به خودی خود یک هدف محسوب می‌شود. با این حال بر این باورم که در حوزه جاده ابریشم می‌توانیم شریکی خوب برای هم باشیم و گسترش ایده جاده ابریشم برای منافع ملی کشور ما هم مثبت است.

وی یادآور شد که روابط اقتصادی کشورها بنا به دلایل مختلف با فراز و فرودهای بسیاری همراه است اما این نوسانات، بخش‌های فرهنگی را تهدید نمی‌کند.

مشاور رئیس جمهوری در ادامه سخنان خود به این نکته اشاره کرد که روابط فرهنگی دو کشور نیز می‌بایست همانند روابط اقتصادی استراتژیک باشد چرا که دلایل زیادی برای این مهم وجود دارد.

سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران در این رابطه به سابقه تمدنی قابل توجه و دیدگاه‌های مشترک دو کشور در ارتباط با مسائلی همچون مبارزه با تروریسم، بیزاری از تحجر، احترام به حقوق بشر... اشاره کرد و گفت: همه این موارد و بسیاری مسائل دیگر دلیل خوبی برای گسترش و ارتقای همکاری‌های فرهنگی کنونی به سطح استراتژیک است.

صالحی امیری یادآور شد: زمان آن فرا رسیده که ملت‌های بزرگ ایران و چین بیشتر یکدیگر را بشناسند و در این راستا پیشنهاد کرد که دو کشور با برگزاری نمایشگاه‌های مشترک از جمله نمایشگا ویژه جاده ابریشم، برگزاری هفته فرهنگی، برگزاری نشست‌های تخصصی میان نخبگان دو کشور تحقق این ایده را عملی سازند.

وزیر فرهنگ چین نیز در سخنان خود به ظرفیت‌های قابل توجه همکاری میان دو کشور اشاره کرد و خواستار تشکیل کمیسیون مشترک فرهنگی دو کشور پس از وقفه ای چند ساله شد.

«لو شو گانگ» تاکید کرد که به منظور توسعه همکاریهای فرهنگی، شکل گیری این کمیسیون مشترک کاملاً ضروری است.

وی اعلام کرد که بعد از سال ۲۰۱۲ که این کمیسیون شکل گرفت و اولین نشست آن برگزار شد، طرفین نشست دیگری نداشته اند و اینک زمان خوبی برای تشکیل آن با حضور کارشناسان و مسئولان فرهنگی دو کشور است.

وزیر فرهنگ چین یادآور شد که این نشست می‌تواند نقشی مهم در تعیین و انتخاب نقشه راه فرهنگی دو کشور ایفا کرده و برنامه مدونی برای تداوم همکاری‌ها در آینده ترسیم کند.

وی خطاب به «صالحی امیری» اظهار داشت: روابط دو کشور بویژه در حوزه فرهنگی هم اکنون در نقطه آغاز جدیدی قرار دارد و بدون شک این ملاقات و سفر شما می‌تواند کمک شایانی در گسترش همکاریهای دو طرف داشته باشد.

«لو شو گانگ» در ادامه یادآور شد: من و ملت چین به ایران حسی خوب همراه با دوستی داریم و به همین دلیل معتقدم زمان خوبی برای ارتقای مناسبات فرهنگی دو کشور فرا رسیده باشد.

وی از طرح استراتژیک «یک کمربند - یک جاده» به عنوان نقطه شروع خوب این مهم نام برد و تصریح کرد: همکاری در این زمینه به طور حتم با دستاوردهای جدیدی برای دو کشور همراه خواهد بود.

وزیر فرهنگ چین همچنین یادآور شد که توجه مردم کشورش نسبت به ایران طی سالیان اخیر به طور روزافزونی افزایش یافته و تمرکز آنان به ایران و فرهنگ آن بیشتر شده است.

«لو» ادامه داد: همین نکته، اهمیت تشکیل بخش ایران شناسی در چین را دوچندان کرده و امیدوارم این مرکز با همکاری دو طرف تشکیل شود تا زمینه شناخت بیشتر ایران، تمدن و فرهنگ غنی آن برای مردم چین فراهم شود.

«سیدرضا صالحی امیری» که در راس هیاتی روز دوشنبه وارد چین شد علاوه بر ملاقات با «هان یونگ جین» رئیس کتابخانه ملی چین، اولین نمایشگاه مشترک کتابخانه‌های ملی ایران و چین با عنوان «ایران زیبا» را در شهر پکن افتتاح کرد.

وی همچنین در راستای افزایش تعاملات و همکاریهای متقابل، روز گذشته یک یادداشت تفاهم همکاری با «لی مین گوآ» رئیس سازمان آرشیو ملی جمهوری خلق چین به امضا رساند.

مشاور رئیس جمهوری و رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشورمان در ادامه سفر خود به چین، قرار است امروز (چهارشنبه) با وزیر شورای اطلاع رسانی این کشور هم دیدار کند.

کد خبر 3680534

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha