۲۲ خرداد ۱۳۹۵، ۹:۲۱

اصغر امیرنیا در گفتگو با مهر:

۴۰۰اثر هنری در نمایشگاه قرآن به نمایش درمی‌آید/اجرای تئاتر و فیلم

۴۰۰اثر هنری در نمایشگاه قرآن به نمایش درمی‌آید/اجرای تئاتر و فیلم

بخش هنری بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم از ۲۴ خردادماه با نمایش نزدیک به ۴۰۰ اثر هنرهای تجسمی برگزار می‎شود.

 اصغر امیرنیا مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیر کمیته هنری بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم درباره بخش هنری این نمایشگاه به خبرنگار مهر گفت: امسال نیز همچون دوره‎های پیشین نمایشگاه بین‏‌المللی قرآن کریم، بخش هنری که هنرهای تجسمی بخش قابل توجهی از آن خواهد بود در رشته‎های صنایع دستی، فیلم، تئاتر، نقاشی، خوشنویسی، حجم، تصویرسازی، پوستر، نقاشی‎خط و... برپا خواهد شد تا بازدیدکنندگان نمایشگاه قرآن بتوانند از این آثار استفاده کنند.

وی از نمایش تقریبی ۱۳۰ اثر خوشنویسی، ۶۰ اثر نقاشی، ۱۰۰ اثر نقاشی خط، ۱۵ اثر تذهیب و مینیاتور، ۱۰ اثر حجم، ۳۰ اثر عکس، ۲۵ اثر پوستر،۵۰ اثر کاریکاتور در بخش هنرهای تجسمی این نمایشگاه خبر داد و توضیح داد: نزدیک به ۱۵۰ اثر نیز از موزه های مختلف به امانت گرفته ایم که شامل قرآن های نفیس، آثار خوشنویسی و نقاشی است تا بتوانیم آنها را نیز در معرض دید قرار بدهیم.

امیرنیا افزود: امسال چهار اثر در ابعاد بزرگ در ورودی های نمایشگاه به صورت کانسبت اجرا خواهد شد.

وی با اشاره به بخش فیلم و تئاتر این نمایشگاه گفت: در بخش تئاتر ۳۰ اجرای پانتومیم، ۵۰ اجرای نمایش خیابانی و ۲۰ اجرای پرده خوانی خواهیم داشت که همگی با مفاهیم قرآنی تهیه شده اند. همچنین ۷۰ فیلم کوتاه و انیمیشن نیز با همین هدف تهیه کرده ایم.

این مدیر امور قرآنی همچنین از تلاش برای اکران فیلم حضرت محمد(ص) در این نمایشگاه خبر داد.

امیرنیا گفت: حدود ۷۰ هنرمند تا پایان این دوره از نمایشگاه، کارگاه‌های آموزشی را در رشته‌های مختلف هنری برگزار خواهند کرد و ما تلاش کردیم از حضور استادانی بهره بگیریم که بتوانند در مدت کوتاهی ورک شاپ هایشان را به نتیجه برسانند.

وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه شعار نمایشگاه «به سوی فهم قرآن» است به نظرتان آثار هنری چقدر می تواند در این زمینه کمک رسان باشد، بیان کرد: همان طور که همه می دانیم قرآن تنها نسخه شفابخش برای دستیابی به زندگی سعادتمند است و هیچ کم و کاستی در آن نیست. در هر عصری قرآن کریم جوابگوی نیاز بشر هست. جامعیت قرآن به گونه ای است که فطرت بشری را جلب می کند و هنر نیز بهترین وسیله ای است که با نگاه زیبایی شناختی و برجسته سازی مفاهیمی که برای دیگران قابل فهم است می تواند وارد میدان شود. هنر می تواند کمک کند برخی مفاهیم مهجور مانده در قرآن کریم از مهجوریت دربیاید.

مدیر کمیته هنری بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم ادامه داد: یک اثر هنری که بر اساس مفهومی قرآنی خلق می شود علاوه بر تاثیری که بر عده ای مخاطب می گذارد بر خود هنرمند هم تاثیر شگرفی خواهد گذاشت.

وی در پایان با اشاره به تلاش برای دعوت از استادان مطرح هنر و نمایش آثار آنها در این نمایشگاه گفت: ما سعی کردیم به صورت انفرادی با برخی از استادان هنر صحبت کنیم و از آنها کار بگیریم اما در برخی مواقع از انجمن های تخصصی خواهش کردیم که با شناختی که از هنرمندان دارند آثار هنرمندانی را که با مضمون نمایشگاه ما همخوانی دارد، معرفی کنند.

بیست و چهارمین دوره از نمایشگاه بین‏‌المللی قرآن کریم از ۲۴ خرداد ماه تا ۸ تیرماه در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می‏‌شود. 

کد خبر 3680759

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha