به گزارش خبرنگار مهر، محققان دانشگاه اوهایو آمریکا دریافته اند قندخون بالا می تواند از بروز نوعی تومور مغزی که سرطانی نیست پیشگیری کند.
جودیت شوآرتزبام، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «این یافته بسیار غیرمنتظره است. معمولا دیابت و قندخون بالا با افزایش ریسک ابتلا به سرطان همراه هستند، اما در این مطالعه، عکس این موضوع را نشان داده است.»
طبق یافته این محققان، قند خون بالا از ابتلا به مننژیوما پیشگیری می کند. مننژیوما یکی از تومورهای اولیه سیستم اعصاب مرکزی است که در نخاع یا مغز بروز می کند و منشا تومور از سلولهای مننژ و عنکبوتیه است. این تومور معمولا خوش خیم بوده و سرطانی نیست. اما نیاز به جراحی سختی دارد که کیفیت زندگی بیمار را تحت تاثیر قرار می دهد.
زمانیکه محققان تست خون گروهی متشکل از حدود ۴۱ هزار سوئدی مبتلا به مننژیوما را مقایسه کردند دریافتند قند خون بالا، بخصوص در زنان، بدین معناست که آن فرد کمتر با احتمال تشخیص تومور مغزی مواجه است.
محققان با بررسی داده های جمع آوری شده از سال ۱۹۸۵ تا ۲۰۱۲، به ۲۹۶ مورد ابتلا به مننژیوما پی بردند که بیش از ۶۱ درصد آنها زنان بودند.
زنان دارای بالاترین میزان قندخون در هنگام ناشتا نصف زنان دارای پایین ترین میزان قندخون در معرض ابتلا به تومور قرار دارند.
به گفته محققان، توضیح این رابطه می تواند با بررسی دقیق تر نقش هورمون های جنسی و فعل و انفعال بین سطح گلوکز و این هورمون ها مشخص شود.
به گفته شوآرتزبام، این احتمال هم وجود دارد که سطح قند خون در مراحل اولیه رشد تومور اُفت کند چراکه تومور با استفاده از گلوکز رشد می کند.
نظر شما