به گزارش خبرگزاری مهر، مسعودی عضو هیئت علمی دانشگاه سوره در رابطه با نحوه بومی سازی دانشگاه ها و تاثیر دانشجویان در گفت وگوی سیاسی اظهارداشت: دانشگاه ها مغز متفکر هر جامعه و مقصدی مهم برای سازندگی و سرمایه گذاری هستند.
وی در برنامه گفت وگوی سیاسی بیان کرد: در سال های اخیر تاکیدات زیادی در رابطه با طراحی مستقل های بومی دانشگاه ها شنیده ایم. ما از بدو پیروزی انقلاب اسلامی مسأله دانشگاه ها و ارتباط صحیح و علمی آنان با حوزه های علمیه ایران را داشته ایم و در آن دوران برای رسیدن به همین هدف تلاش می کردیم.
وی ادامه داد: وحدت حوزه دانشگاه، شعار اصلی پیشرفت و توسعه اساسی کشور قرار دارد و در اکنون نیز همان اهداف و سیاست ها وجود دارد که مقام معظم رهبری بر استقلال و وحدت دانشجویان تاکید کرده و دستور می دهند تا با اجرای آن به نتیجه ای هموار برسیم.
وی خاطر نشان کرد: دانشگاه ها برآمده از دوران مدرنیته هستند و اولین دانشگاه نیز حدود چهار صد سال پیش در شهر نیویورک هم از دل کلیسا بیرون آمده و بنا شده است. عده ای تصور می کنند که دانشگاه ها می توانند مقابل و ضد دین اسلام فعالیت داشته باشند و با آن رقابت کنند درحالی که همین دانشگاه ها از دل مذاهب مختلف و دین دیگری اما بر همین اساس به وجود آمده اند.
در ادامه برنامه محمد مهدی مهدوی سیرت معاون نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی افزود: دانشگاه های زمان قبل انقلاب یا همان اوایل تاسیس دانشگاه ها، بر اساس و با توجه به نیاز های اروپا و خواسته های آنان برنامه ریزی شده و این درحالی است که باید در کشور ایران که کشوری اسلامی است دانشگاه ها با توجه به معیار و خواسته کشور و بنیه کشور که دین باشد فعالیت کند.
وی گفت: امروزه با توجه به حساسیت های سیاسی و جو حاضر در جامعه در کشور مان نیازمند بازگردانی درست به دانشگاه ها هستیم چراکه آن اتفاقاتی که قبل از پیروزی انقلاب صورت گرفته بود به زمان طاغوت بر می گشت و در آن هنگام دانشگاه های ما روح اسلامی نداشتند و این انقلاب بود که تازه به آنان روحیه ی اسلامی داده و آن ها را به این سو هدایت کرد.
وی اذعان داشت: دانشگاه مکانی است که افراد حاضر در آن طالب علم هستند پس باید با توجه به این مسأله طوری برنامه ریزی کنیم که در راستای قانون و اهداف کشور باشد.
در بخش دیگری از برنامه حجت الاسلام و المسلمین بیات معاون نهاد رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی در رابطه با چگونگی مستقل سازی بومی دانشگاه ها اظهار داشت: کشور ما کشوری است که بر اساس اسلام نهادینه شده و تمامی دانشجویان نیز باید به این امر آگاه باشند و در این زمینه شناخت کامل را داشته باشند تا بتوانیم بهترین را در زمینه بومی سازی انتخاب کرده و مهم ترین نتیجه را کسب کنیم.
وی گفت: با توجه به این که باید بدانیم که در بیست سال آینده چه ایران مطلوبی را مطالبه می کنیم از نظر من این بومی سازی چهار گام اساسی و مهم دارد.
اولین گام تعریف کامل ازجامعه و دانشگاه است چرا که اگر بدانیم کی هستیم و چی می خواهیم دیگر باقی راه آسان می شود. دومین گام نیاز شناسی و شناخت خواسته ها ی جامعه از دانشگاه و بررسی امکانات و دارایی های خودمان برای رسیدن به آن خواسته ها و انتخاب بهترین روش و برقراری ارتباط میان دارایی ها و خواسته هایمان به ترتیب سومین و چهارمین گام است.
وی در پایان افزود: اگر ما تعریف شده پیش برویم می توانیم به هدفمان برسیم و در این راه نیز از منبع مهم و اساسی نیز می توانیم بهره مند شویم.اولین منبع سخن امام خمینی(ره) در رابطه با خواسته ایشان از دانشگاه هاست که فرمودند دانشگاه ها چراغ هدایتی هستند که باید در آن به سعادت، فضیلت، تعالی و فضل رسید و دومین عنوان نیز سخنان مقام معظم رهبری است که فرمودند جامعه از بین دانشجویان نیازمند نیروی انسانی کار آمد، ماهر، عالم، پرانگیزه و مومن می باشد.
گفت وگوی سیاسی را از طریق سایت رادیو گفت وگو بشنوید.
نظر شما