به گزارش خبرنگار مهر، مجموعه چهار جلدی «چگونه کنار بیاییم با ...» نوشته سالی هویت با ترجمه مصطفی رحماندوست از سوی انتشارات ذکر برای کودکان و نوجوانان منتشر شده است. عناوین این مجموعه عبارتاند از «وقتی کسی آزارمان میدهد چه کنیم؟»، «وقتی از تبعیض نژادی ناراحتیم چه کنیم؟»، «با دردسرهای نینی کوچولوی جدیدمان چه کنیم؟»، «وقتی کسی میمیرد چه کنیم؟».
سالی هویت در این مجموعه تلاش میکند به مشکلات و موضوعاتی توجه کند که بیشتر بچهها با آن دست به گریبان هستند. نویسنده در این مجموعه میکوشد تا راه حل مناسبی برای هر کدام از این مشکلات پیدا کند برای مثال در بخشی از نخستین جلد از مجموعه «چگونه کنار بیاییم با...» با عنوان «وقتی کسی آزارمان میدهد چه کنیم؟» میخوانیم: «یک روز دیدم خواهر کوچکم ماریا ناراحت است و میگوید دیگر نمیخواهد به مدرسه برود. از او پرسیدم مشکلش چیست. گفت دوستانش با او قهر کردهاند و مهربان نیستند. من به او گفتم پس آنها در واقع دوستان خوبی نیستند و به درد نمیخورند. پرسیدم کدام یک از بچههای کلاسشان دختر خوبی است و او گفت لیلی و کتی دخترهای خوب و مهربانی هستند. من هم کمکش کردم که با لیلی و کتی دوست بشود. خدا را شکر که با من درد دل کرد وگرنه من نمیتوانستم کمکی به او بکنم. حالا او از رفتن به مدرسه دیگر بدش نمیآید...»
در پایان هر جلد از کتابهای این مجموعه نیز سخنی با والدین، مربیان و پرستاران کودک در میان گذاشته شده؛ یکی از این موارد تقویت حس اعتماد به نفس در بچههاست. چراکه تقویت این حس باعث ارتباط بهتر بچهها با یکدیگر و حل بسیاری از مشکلات و مسایل در آنها میشود.
در این مجموعه به ضرورت حمایت بزرگترها از بچهها اشاره شده و آمده: «ترس از اینکه مبادا تقصیرکار باشیم، نمیگذارد که بچهها راحت درباره اینگونه گرفتایهاشان با بزگترها حرف بزنند. آنها باید یاد بگیرند که در هر صورت، در میان گذاشتن مشکلاتشان با بزرگها بهترین کار است. » به عبارتی بچهها باید مطمئن باشند که اگر رازشان را به بزرگتری گفتند او اقدام موثری خواهد کرد و مورد حمایت قرار خواهند گرفت.
همچنین در پشت جلد کتاب «با دردسرهای نینی کوچولوی جدیدمان چه کنیم؟» میخوانیم: «بیشتر کودکان از داشتن خواهر یا برادر جدید خوشحال میشوند. اما بعضی از آنها هم حسودی میکنند و از تغییراتی که به دنیا آمدن کودک جدید در رندگیشان ایجاد میکند، احساس نارضایتی دارند. والدین، مربیان و پرستاران راههای مختلفی برای کمک به این کودکان در کنار آمدن با احساساتشان دارند. باید به کودک اطمینان بدهید که جایگاه ویژهای در دل پدر و مادرش دارد و همه یکدیگر را دوست دارند. این باعث میشود که کودک به نوزاد جدید حسودی نکند دیگر جایگاه قبلی را در خانواده ندارد...»
در بخشی از پشت جلد «وقتی کسی میمیرد چه کنیم؟» به عنوان آخرین جلد از مجموعه «چگونه کنار بیاییم با...» نوشته شده است: «وقتی کودکان یکی از کسانی را که دوست دارند از دست میدهند احساس سردرگمی و غم میکنند. معمولاً برای آنها سخت است که بفهمند واقعاً چه چیزی اتفاق افتاده است. راههای بسیاری وجود دارد که بزرگترها بتوانند کودکان را در کنار آمدن با غمشان کمک کنند. کودکان باید بدانند چه اتفاقی افتاده و کسی که مرده دیگر برنخواهد گشت. باید به کودکان اجازه داد و آنها را تشویق کرد که درباره احساسات و افکارشان به راحتی صحبت کنند. چون این یکی از راههای کنار آمدن با غم است...»
انتشارات ذکر مجموعه چهار جلدی «چگونه کنار بیاییم با ...» را در قالب ۲۴ صفحه مصور رنگی با شمارگان دو هزار نسخه و قیمت ۳۰ هزار ریال برای هر جلد منتشر کرده است.
نظر شما