۳ مرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۴۴

در نشست خبری طرح ملی قرآنی ۱۴۵۰ مطرح شد؛

طرح ملی قرآنی ۱۴۵۰ با محوریت سوره حدید برگزار می شود

طرح ملی قرآنی ۱۴۵۰ با محوریت سوره حدید برگزار می شود

محمدزاده، مدیر شبکه قرآن و معارف سیما گفت: طرح ملی قرآنی ۱۴۵۰ قرار نبود اجرا شود اما به دلایل مختلف که یکی از آنها مطالبه مخاطبان بود سبب شد که اجرای آن دوباره از سر گرفته شود.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری مدیر شبکه قرآن و معارف سیما درباره طرح ملی قرآنی ۱۴۵۰ صبح امروز با یک ساعت تاخیر و ناهماهنگی هایی برای ورود خبرنگاران به این جلسه برگزار شد.

در ابتدای این نشست احمد لیایی دبیر طرح ملی قرآنی ۱۴۵۰ در خصوص این طرح توضیحاتی ارائه داد و گفت: طرح ملی قرآنی ۱۴۵۰ حدود ۱۰ سال است که با محوریت سوره های مختلف قرآنی برگزار می شود، محوریت این طرح امسال بر اساس سوره حدید است این سوره با توجه به شعار سال که در آن مفاهیم اقتصاد مقاومتی قرار دارد، انتخاب شده است.

وی افزود: برگزاری این طرح فرصتی است که مردم با قرآن انس بیشتری داشته باشند و در برگزاری آن سازمان ها و نهادهای مختلف از معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد گرفته تا دارالقرآن های مختلف مشارکت دارند. زمان پخش برنامه های این طرح در سال های گذشته هر سال عصر بوده است اما امسال زمان پخش برنامه های مرتبط با این طرح در شبکه قرآن به ساعت ۲۱ انتقال یافته است.

دبیر طرح ملی قرآنی ۱۴۵۰ در پایان اضافه کرد: همچنین شبکه های دیگر نیز در این طرح مشارکت دارند، شبکه یک سیما هر روز بعد از خبر ۹ صبح، شبکه دو بعد از اذان ظهر، شبکه سه ساعت ۱۰ صبح، شبکه تهران قبل از اذان ظهر، شبکه آموزش قبل از اذان مغرب و شبکه کودک بعد از اذان مغرب برنامه های خود را در این رابطه پخش می کند، راه های ارتباطی مختلفی هم برای ارتباط با این طرح مشخص شده که یکی از آنها ارسال پیامک به شماره ۳۰۰۰۰۱۴۵۰ است.

پس از سخنرانی لیایی، محمدحسین محمدزاده مدیر شبکه قرآن و معارف سیما در خصوص طرح ملی قرآنی ۱۴۵۰ توضیحاتی را ارائه داد.

وی گفت: نام این طرح برگرفته از تعداد سال هایی است که از نزول قرآن به پیامبر تا امروز گذشته است. شعار این طرح هم «قرآن کتاب زندگی» می باشد.

محمدزاده افزود: این پروژه فراگیر و بزرگ با رسانه های مختلف دیداری و شنیداری در ارتباط است و مشارکت دارد، کارکردهایی همچون آموزش، سرگرمی و اطلاع رسانی هم برای این طرح تعریف شده است. یکی از امتیازات این طرح فعال کردن فعالیت های قرآنی مثل هنر جمع خوانی قرآن است که در سال های اخیر حیات مجددی به خودش گرفته است. همچنین قرار است جشنواره جمع خوانی سوره حدید در این طرح قرار بگیرد و به برگزیدگان این طرح جوایزی اهدا شود. از دیگر برنامه هایی که قرار است مرتبط با این طرح ملی قرآنی برگزار شود، جشنواره خوشنویسی سوره حدید و یا جشنواره عکس مرتبط با این سوره است. علاوه بر اینها ما در صدد هستیم که در فصل تابستان فعالیت های مجازی وبلاگ ها، سایت ها، کانال های تلگرام با محوریت سوره حدید را نیز فعال کنیم.

محمدزاده افزود: طرح ملی قرآنی ۱۴۵۰ تا دو، سه هفته پیش قرار نبود اجرا شود اما به دلایل مختلف که یکی از آنها مطالبه مخاطبان بود سبب شد که اجرای آن دوباره از سر گرفته شود. البته این به این معنا نیست که طرح نامبرده در یکی، دو هفته طراحی شده است بلکه اجرای این طرح حاصل ۹ سال و دو هفته کار است.

مدیر شبکه قرآن و معارف سیما در انتهای جلسه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه قرار بوده طرح چلچراغ جایگزین این طرح شود، توضیح داد: چلچراغ یک فعالیت رسانه ای بود که قرار شد به جهت گره خوردن با قشر دانشجو و دانش آموز در پاییز انجام شود بنابراین هیچ طرح جایگزینی با این سبک و سیاق برای طرح ملی قرانی ۱۴۵۰ نبوده و نیست.

وی همچنین در خصوص جوایز این طرح گفت: جوایز دوره های ۱۴۴۷ و ۱۴۴۸ از محل اعتبارات بودجه نیم درصدی پرداخت می شود، در سال قبل هم با کاهش ۵۰ درصدی جوایز مواجه بودیم اما درباره جوایز این دوره تصمیم گرفته شد که ۱۴۰۰ جایزه ۲۰۰ هزار تومانی و ۱۰ جایزه یک میلیون تومانی به برگزیدگان اهدا شود که امیدواریم این جوایز انگیزه خوبی برای شرکت در مسابقات قرآنی باشد.

محمدزاده در خصوص برگزاری جشنواره عکس و خوشنویسی نیز توضیح داد که اینها فعلا در حد طرح است و سعی داریم آنها را انجام بدهیم اما هنوز احتیاج به بررسی دارد. اختتامیه طرح ملی قرآنی ۱۴۵۰ هم نیمه شهریور ماه است.

مدیر شبکه قرآن و معارف سیما در پاسخ به یکی از خبرنگاران دیگر حاضر در جلسه درباره اینکه آیا شبکه قرآن سفارش فیلم یا سریال مرتبط با موضوعات قرآنی داشته است، گفت: یکی از قالب های موثر ارائه پیام فیلم و سریال است که شبکه قرآن هم از این قالب  استفاده می کند و سفارش هایی را به مرکز تولید فیلم و سریال صدا و سیما دادیم و در همین جا از همه دوستان این عرصه دعوت می کنم که اگر فیلمنامه یا ایده ای در این رابطه دارند در اختیار ما قرار دهند.

آخرین توضیح محمدزاده در این نشست ارتباط شبکه های اجتماعی قرآنی بود. وی در این باره گفت: عناصر و افراد مختلفی جامعه مخاطبین ما را تشکیل می دهند یکی از آنها شبکه های اجتماعی است که امروزه ضریب نفوذ بسیاری هم دارند. ما در تلاشیم که با این شبکه های اجتماعی ارتباط و تعامل تنگاتنگ و موثر داشته باشیم.

کد خبر 3722004

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha