به گزارش خبرگزاري مهر، پراواد همچنين مي نويسد: بوئنوس آيرس تصميم خود را براي سرمايه گذاري 5/3 ميليارد دلاري در بخش هسته اي اعلام كرده و در تلاش است تا عقب ماندگي خود را در مقابل برزيل در حوزه هسته اي جبران كند.
به نوشته اين روزنامه، تقريباً 4 سال پس از آنكه برزيل از تصميم خود براي راه اندازي يك برنامه جديد هسته اي خبر داد ديگر كشور آمريكاي لاتين يعني آرژانتين هم، چنين تكنولوژي را توسعه داده است و روز چهارشنبه اين كشور تائيد كرد كه براي 8 سال آينده براي به روز كردن نيروگاههاي هسته اي خود در حدود 5/3 ميليارد دلار در استخراج اورانيوم سرمايه گذاري خواهد كرد.
به نوشته اين روزنامه، اين تصميم آرژانتين در پي آن اعلام شد كه دولت ، خود را براي پاسخ گويي به نياز روز افزون كشور به برق و احياي ضعف هاي اقتصادي ناتوان ديد.
"خوليو دويدو" وزير برنامه ريزي دولت منتخب اين كشور در كنفرانسي خبري با اشاره به اينكه نيروگاه "آتوچا(1)" Atucha و نيروگاه "ايمبالز" كه نيروگاههايي فرسوده و قديمي هستند اعلام كرد كه تا سال 2010 نيروگاه آتوچا2 كه در حال تكميل است.
وي افزود: امروز ما در صدد ايجاد و تدوين يك طرح استراتژيك براي بخش انرژي هسته اي آرژانتين در روزهاي آتي هستيم.
به گفته وي، توسعه هسته اي آرژانتين هماهنگ با تمام استانداردهاي حقوقي بين المللي كه براي استفاده از انرژي هسته اي صلح آميز لازم است صورت خواهد گرفت.
به گزارش مهر، آرژانتين در سال 1983 غني سازي اورانيوم را كنار گذاشته است اما برخي مقامات اين كشور از تائيد اين مسئله كه آيا آرژانتين اين روند را شروع خواهند كرد يا خير چيزي نگفته اند، ليكن پراودا به نقل از دويدو عنوان مي كند كه بوئنوس آيرس در تلاش است تا غني سازي را در كشور بكار اندازد تا به پاي برزيل برسد .
برزيل با افتتاح مركز غني سازي اورانيوم خود در ماه مه گذشته در صدد برآمد تا در بحبوحه افزايش درخواست هاي بين المللي و محلي براي سوخت هسته اي نيازهاي خود رابرآورده كند.
گرچه آرژانتين به خاطر بحرانهاي مالي و اقتصادي مدتي فعاليت هاي هسته اي خود را متوقف كرده اما اين كشور هرگز تحقيق و توسعه را در اين زمينه ترك نكرده و تكنولوژي هسته اي خود را هم به استراليا و الجزاير فروخته است و همچنين با كانادا، آمريكا و روسيه نيز توافقي براي همكاري ها امضا كرده است.
نظر شما