به گزارش خبرنگار مهر، رئیس اداره دینی مسلمانان در مسجد جامع مسکو در دیدار با سفیر تام الاختیار بریتانیا از تلاشهای جامعه اروپا از جمله بریتانیا در پذیرفتن و اسکان پناهجویان از خاورمیانه به ویژه از سوریه قدردانی و بر پیشگیری و مبارزه با تروریسم و افراطیگرایی تاکید کرد.
شیخ «راویل عین الدین» مفتی روسیه و رئیس اداره دینی مسلمانان در مسجد جامع مسکو با «لوری بریستو» سفیر تام الاختیار بریتانیا ملاقات و گفتگو کرد.
در این دیدار که با حضور هاریس سائوبیانوف معاون راویل عین الدین، ایلدار گالییف مدیر دپارتمان روابط بین الملل، مارسل میرسایاپوف رییس بخش همکاری با سازمان همکاریهای اسلامی، جاناتان اوانس دبیر اول سفارت بریتانیا در امور سیاسی انجام شد، شیخ راویل عین الدین درباره تاریخچه فعالیتها و نوع فعالیت این مرکز اسلامی برای سفیر بریتانیا توضیحاتی ارائه کرد.
توضیحات راویل درباره یازدهمین نشست بین المللی اسلامی «دین، هویت و همگرایی در شرایط تغییر ارزشها» که طی روزهای ۱۴ تا ۱۶ دسامبر ۲۰۱۵ در لندن برگزار شد، بیش از سایر موضوعات توجه سفیر بریتانیا را به خود جلب کرد؛ نشستی که به موجب آن رهبران کشورهای اسلامی و مفتیان روسیه و کشورهای اروپایی حضور داشتند.
به گفته راویل، جوامع اسلامی دول اروپایی به برگزاری چنین برنامههایی در کشورهای خود علاقه زیادی دارند. آنان علاقهمند به کسب اطلاع از تجربه مسلمانان روسیه هستند که در جامعه خود به یکدیگر نزدیک شده و با ارگانهای دولتی و نهادهای مختلف تعامل و گفتگو دارند.
شیخ راویل عین الدین به خاطر تلاشهای جامعه اروپا از جمله بریتانیا در پذیرفتن و اسکان پناهجویان از خاورمیانه به ویژه از سوریه قدردانی کرده و گفت: «مسلمانان روسیه مراتب قدردانی خود را نسبت به مقامات بریتانا به خاطر فراهم کردن شرایط برای زندگی این پناهجویان بیان میکنند.»
وی همچنین به این مساله اشاره کرد که امکان دارد برخی افراد سودجو به بهانه پناهندگی از گروههای تروریستی به این کشور نفوذ کنند و این مشکل باید به دقت مورد توجه قرار بگیرد.
به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در روسیه، موضوع دیگری که دو طرف به آن پرداختند، نقش آموزش و روشنگری در پیشگیری و مبارزه با تروریسم و افراطیگرایی بود.
مفتی شیخ راویل عین الدین و سفیر بریتانای درباره تبادل تجربه در خصوص برگزاری جلسات دینی در مدارس و زندانها نیز بحث و گفتگو کردند. در این رابطه راویل تجربه کار شورا و اداره دینی مسلمانان روسیه را برای سفیر بریتانیا بازگو کرد. برگزاری این جلسات به مفهوم مباحثه و جلسات سخنرانی برای زندانیان مسلمان، برگزاری مراسم نماز جماعت و توزیع کتب و مطالب دینی است.
طرفین همچنین به افکار عمومی در جامعه روسیه و بریتانیا نسبت به جدا کردن مسلمانان، دانشجویان، کارگران، دانشمندان، افراد قانونمدار، میهنپرستان و افراطگرایانی که میهن و دین ندارند و در پی تخریب و برهم زدن اوضاع هستند، تاکید کردند.
موضوع دیگری که در مرکز توجه قرار گرفت، هراس از مهاجرت، بیگانههراسی و اسلامهراسی بود. طرفین توافق کردند که با کمک هم، به دنبال راه هایی برای غلبه بر این مشکل باشند.
نظر شما