طهمورث یوسفی در خصوص واقع شدن سد تنگ سرخ شیراز بر روی گسل زلزله به خبرنگار مهر بیان کرد: برای احداث هر سدی قبل از شروع، مطالعات اولیه ژئوتکنیکی نیازمند است.
وی با اشاره به اینکه مطالعات زمین شناسی لازم برای احداث این شد انجام شده، بیان کرد: در این راستا با انجام مطالعات لازم از جمله مطالعات ژئوتکنیک مشخص می شود که سد بر روی گسل واقع شده و از نظر زمین ساختی نیز مورد مطالعه قرار می گیرد.
وی عنوان کرد: در حال حاضر نیز برای این منطقه نقشه های یک ۲۵ هزارم تهیه شده و با تکنیکهای خاصی مطالعات در این حوزه انجام شده است.
یوسفی بیان کرد: البته در خصوص سد تنگ سرخ شیراز نیز مطالعات لازم انجام شده و تا حدودی مشخص است که این سد بر روی گسل واقع شده است.
وی اظهار داشت: در این راستا با انجام تحقیقات ژئوتکنیک می توان پایداری زمین را اعلام تا نسبت به احداث بنا یا سازه بر روی آن اقدام کرد.
یوسفی در بخش دیگری از سخنان خود از یکسان سازی نقشه های یکصد هزار بر روی محیط gis در استان فارس خبر داد و افزود: در این راستا با بازدیدهای صحرایی نقشه های مذکور در استان تهیه شده است.
رئیس مرکز زمین شناسی منطقه جنوب کشور(مرکز شیراز) با بیان اینکه این نقشه ها با بازدیدهای میدانی و مشخص شدن مرزها در استان مشخص شده، بیان کرد: هدف از انجام این کار تلفیق و یکپارچه سازی نقشه های زمین شناسی است .
وی با اشاره به اینکه منطقه جنوبی شیراز بر روی گسل واقع شده، اظهار داشت: باید با گسل کنار آمد، مانند ژاپن که همواره شاهد زلزله های هفت ریشتری است اما به دلیل استفاده از سازه های خاص کمترین تلفات را دارد.
یوسفی بیان کرد: برای این سد نیز به طور حتم مهندسان از سازه های خاصی استفاده خواهند کرد که مشکلی برای مردم به وجود نیاورد. البته موضوع محیط زیستی آن بحث دیگری است و زمین شناسی در این خصوص اظهار نظر نمی کند.
نظر شما