خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- محمد فاطمی زاده: طی سال های گذشته جبهه استکبار با راه انداختن جنگ های داخلی و نظامی در کشورهای اسلامی، منطقه غرب آسیا را به خاک و خون کشیده است تا دشمن اصلی که همانا رژیم صهیونیستی است، با آسودگی به فعالیت خود در بخش دیگری از منطقه ادامه دهد.
در این راستا «فلسطین» در سایه جنگ های نظامی منطقه هر روز بیش از پیش به فراموشی سپرده می شود و صهیونیست ها نیز با خیالی راحت توطئه های خود را برای فلسطین که به فرموده امام خمینی(ره) پاره تن اسلام است، اجرا می کنند. هر چند که محور مقاومت با توطئه دشمنان مستکبر به درگیری های با آنها مشغول شده است اما در این میان نباید مسأله نخست جهان اسلام و اولویت اول کشورهای اسلامی را کمرنگ کرد و به اولویت های چندم تبدیل کرد.
در همین راستا به سراغ جنبش مقاومت اسلامی فلسطین رفتیم که در نوک پیکار مبارزه با دشمن صهیونیستی قرار دارد و با «خالد القدومی» نماینده این جنبش در ایران گفتگو کردیم که شرح آن در ذیل می آید:
*وضعیت کنونی منطقه و درگیری میان محور مقاومت با دشمنان آن را چگونه تحلیل می کنید؟
بی شک حوادثی که طی ۵ سال گذشته در منطقه رخ داد به نوعی بر مجموعه جبهه بندی ها و محورها در منطقه تأثیر گذاشت و سهم فلسطین از این تأثیرات، منفی بود؛ به طوری که آرمان فلسطین از نردبان اولویت توجهات منطقه تنزل یافت. متأسفانه و بنا به دلایل گوناگون واقع بینانه و دلایل دیگر، جنگهای طایفه ای، قومی و مذهبی ضربه سختی بر وحدت مسلمانان که ستون و رکن اصلی حمایت از مقاومت در قبال رژیم صهیونیستی بشمار می رفت، وارد آورد.
مکتب مقاومت توانست ضربه شدیدی بر پیکر رژیم صهیونیستی وارد آورده و درسهای سختی به او بدهد و باعث گردد دشمن قبل از اقدام به تعدی و تجاوز بارها و بارها اندیشه کند. اگر نگاهی منطقی و واقع گرایانه به این موضوع داشته باشیم، درخواهیم یافت که رژیم صهیونیستی بجای این که یگانه دشمن در منطقه باشد و بجای این که ماهیتا متزلرل و ناتوان باشد، متأسفانه ما فرزندان منطقه دشمنانی از میان خود ساختیم و خونی که در منطقه ریخته می شود، خون مردم منطقه است ونه دشمنان آن.
بنابراین تهدید بالقوه ای که منطقه را در هم می نوردد، هم خارجی و هم داخلی است. تهدید خارجی آن است که از جانب دشمنان راستین منطقه که همانا رژیم صهیونیستی، کشورهای استکباری و حکومت های دیکتاتوری است و تهدید داخلی که قاعدتا باید تعامل با آن و مهارش آسان تر باشد، متأسفانه خطرناک تر گشته است. ما چه عرب و چه مسلمان و یا سنی و شیعه می توانیم تهدید خارجی را با وحدت خود مهار و بی اثر سازیم.
*در حال حاضر روابط میان جمهوری اسلامی ایران و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) را چگونه ارزیابی می کنید؟
روابط بین جمهوری اسلامی ایران و جنبش حماس تابع پارامترهای متعددی است و از آن جمله این که اساس و نقطه شروع این مناسبات فلسطین و به عبارتی مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی و برچیدن آن است. این فصل مشترک و پردامنه اساس روابط ما با برادران ایرانی را تشکیل می دهد.
ایران از بدو آغاز این روابط تا به امروز کمک هایی ارائه کرده و می کند و این کمک ها در دو بعد نظامی وسیاسی بوده است. این روابط اگر چه دستخوش فراز ونشیب بوده است-به ویژه طی ۵ سال گذشته که شاهد رخدادهایی در منطقه بوده و هستیم- اما روابط طی این مدت هیچگاه قطع نشد.
جنبش مقاومت اسلامی حماس در روابط خود با برادران خود چه عرب و چه مسلمان اصل توازن را مراعات کرده و مد نظر دارد. ما بر خود فرض و واجب می دانیم که از همه تلاشهای امت اسلامی در جهت یاری رساندن و احقاق حق مسلم ملت فلسطین بهره بگیریم. از سوی دیگر ما در هیچ یک از امور داخلی و مناقشات بین منطقه ای دخالت نمی کنیم و از طرفی در خصوص مسأله فلسطین همگان با هر مسلک و اعتقادی اتفاق نظر دارند؛ از اینرو از همه برادران جهان اسلام انتظار داریم که فلسطین را از آتش سوزان کشمکش های بین منطقه ای دور نگاه دارند.
جا دارد مجددا تاکید کنیم که ما برای همه کشورهای عربی و اسلامی خیر و صلاح می خواهیم و از همه کسانی که ما را بر اساس احساس وظیفه ای که در قبال آرمانی مقدس و به جهت یاری رساندن به ملت مظلوم فلسطین کمک کرده اند، تشکر و قدردانی داریم. همچنین در مورد روابط با برادرانمان در جمهوری اسلامی ایران که اساس و محوریت آن فلسطین و قدس است، باید بگویم که روابط خوبی است و سعی در گسترش آن در راستای خدمت و ارتقای همان پارامترهایی که ذکر شد، داریم.
*در مطبوعات صهیونیستی از آقای خالد مشعل نقل قول شده بود مبنی بر این که حماس در صدد برسمیت شناختن رژیم صهیونیستی است که حماس با صدور بیانیه ای این ادعا را تکذیب کرد. نظر شما در این باره چیست؟
اولا؛ ما در جنبش مقاومت اسلامی حماس به این دروغ پردازیهای رژیم صهیونیستی عادت کرده ایم و خیلی به آن وقعی نمی گذاریم. زیرا اساسا بر دروغ و داستانهای جعلی ساخته و پرداخته شده اند.
دوما؛ همانگونه که اشاره داشتید، جنبش حماس این دست ادعاها را تکذیب کرد.
سوما؛ ما در جنبش حماس در دکترین و ایدئولوژی خود میان خطهای قرمز، خاکستری و سبز تفاوت قائلیم. بر همین اساس قدس و آزادسازی کل فلسطین و برچیدن رژیم اشغالگر صهیونیستی خط قرمزی است که نمی توان در قبال آن عقب نشست و یا چشم پوشی کرد و این مسأله جای هیچ بحثی ندارد. چرا که نه در دایره تفسیر وتحلیل می گنجد و نه در حوزه همه پرسی جای دارد و قاعدتا در مورد مسأله ای که از اساس رد شده است، همه پرسی معنایی ندارد.
از اشتباهات فاحش این که برخی از تحلیل گران سیاسی، بین نقطه نظر جنبش در چارچوب طرح فراگیر فلسطین وطرح سیاسی ملی فلسطین که مورد اجماع همه گروههای مقاومت فلسطینی عضو و غیرعضو سازمان آزادی بخش فلسطین است و بر پذیرش کشوری با حاکمیت کامل فلسطینیان (متضمن حق بازگشت و قدس) بر اراضی چهارم ژوئن ۱۹۶۷ میلادی مبتنی است، خلط مبحث می کنند. از سوی دیگر برخی دچار خطای نابخشودنی به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی می شوند.
ما برای رژیم صهیونیستی در ذره ای از خاک فلسطین از شمالی ترین تا جنوبی ترین واز منتها الیه شرق تا غرب آن حقی قائل نیستیم. ما فلسطین را کل لا یتجزء وتفکیک ناپذیر می دانیم و هیچ موجودیتی برای رژیم صهیونیستی قائل نیستیم.
*نظر شما در خصوص نابودی اسرائیل در ۲۵ سال آتی چیست؟
از حسن تصادف است که دیدگاه های راهبردی ما وجمهوری اسلامی ایران در مورد زوال رژیم صهیونیستی تطابق دارد. شیخ شهید احمد یاسین زوال رژیم صهیونیستی را تا ۱۶ سال آینده پیش بینی کردند و مقام معظم رهبری ایران نیز زوال این رژیم را در بازه زمانی دو دهه پیش بینی کردند.
هنوز زود است که مدعی شویم، توانسته ایم کار بزرگ و مهمی در راستای حقوق و منافع ملتهای ستم دیده خود انجام داده ایم؛ اگر چه مغزهای متفکر و نخبگان شایسته و نسل پویایی داریم اما متاسفانه منابع حمایتی از این مغزهای متفکر در سطوح دولتی و غیر دولتی اندک است و اگر چه شبکه های تلویزیونی و ماهواره ای و وسایل ارتباط جمعی ما که در حد استانداردهای بین المللی وقابل طرح باشند، بسیار اندک اند اما با این وجود باید از فعالیتهای صادقانه جوانان شایسته و پرتلاشی که در راستای مقابله با انحطاط سیاسی نظیر موج عادی سازی و تکاپو برای برقراری روابط با رژیم صهیونیستی صورت می گیرد، قدردانی کرد.
با توجه به حجم عظیم توطئه هایی که علیه حقوق ملت فلسطین وحقانیت آرمان او می شود، از تمامی جوانان نخبه و پرتلاش می خواهیم که به رویارویی خود با جرایم وجنایات رژیم صهیونیستی و نیز اثبات هویت مقاومت ادامه دهند کما این که از کسانی که صاحب سرمایه ومنابعی هستند، درخواست داریم که حامی و پشتیبان رسانه های فعال در عرصه رهایی بخشی و آرمان های عادلانه و در رأس آنها مسأله فلسطین باشند.
مسأله بسیار حائز اهمیت دیگر این که متوجه هجمه های تبلیغاتی که به سرکردگی غرب با هدف تخریب و سیاه نمایی سیمای اسلام و مسلمانان و ایراد اتهام افراط گرایی به جوامع اسلامی صورت می گیرد، باشیم.
جامعه اسلامی میانه رو و بدور از افراط گرایی است و گروه های افراط گرا نظیر داعش دست ساز غرب هستند. صاحبان و مسئولان رسانه بایستی عملیاتی تر باشند و عاطفه واحساساتشان کمتر باشد. زیرا حقایق و ادله آنقدر زیاد و گویا هستند که براحتی وابستگی این گروهک های وارداتی را ثابت می کند.
نظر شما