۲۴ مرداد ۱۳۹۵، ۱۵:۴۴

با معرفی برگزیدگان؛

اختتامیه جشنواره کتاب‌خوانی رضوی در خرم‌آباد برگزار شد

اختتامیه جشنواره کتاب‌خوانی رضوی در خرم‌آباد برگزار شد

خرم آباد - اختتامیه جشنواره کتابخوانی رضوی در مرکز استان لرستان با معرفی برگزیدگان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی نوری  استاد دانشگاه و مدیرگروه ادبیات فارسی دانشگاه لرستان ظهر یکشنبه در آیین اختتامیه جشنواره کتابخوانی رضوی که در سالن آمفی تئاتر پردیس علامه طباطبایی برگزار شد به نقش ادب، ادبیات و تاثیر آن بر کتابخوانی اشاره کرد و اظهار داشت: ادب از واژه سریانی دب گرفته شده و بعد از آن واژه هایی مانند دبستان و دبیر نیز از آن بجای مانده اند.

وی معنی عام ادب را حسن خلق و رفتار درست دانست و گفت: ادبیات شامل دو بخش مکتوب و شفاهی است که در بحث مکتوب آن می توان به ادبیات حماسی، غنایی، تعلیمی، نمایشی و گونه های دیگر ادبی که وجود دارد اشاره کرد.

استاد دانشگاه و مدیرگروه ادبیات فارسی دانشگاه لرستان اضافه کرد: طبق آمار به دست آمده بیشترین  افراد و مخاطبان کتابخوان در ایران کتابهای دینی و ادبی را مطالعه می کنند.

نوری با بیان اینکه کتاب هایی که مضمون آنها غیر دینی است به معنای ضد دینی نیستند، افزود: دیوان حافظ با اینکه اثر دینی نیست ولی در عمق آن تبلیغ دین و دین داری نیز مشاهده می شود.

وی خلق کتابهای گوناگون را دلیلی بر تغییر مسیر زندگی افراد دانست و عنوان کرد: ذهن انسان دارای دو بخش خودآگاه و ناخودآگاه است که اساس وجود انسان خودآگاهیش است و انسان می تواند با مطالعه کتاب مسیر زندگی خویش را تغییر دهد.

استاد دانشگاه و مدیرگروه ادبیات فارسی دانشگاه لرستان با بیان اینکه علوم ظاهری به ویژه ادبیات خوراک روح انسان ها است، افزود: علوم دیگر اکثرا در مسیر رشد و ترقی جسم، روح و رفاهیات ظاهری است.

نوری با اشاره به اینکه اهمیت ادبیات بسیار فراتر از آن است که امروزه می شنویم، گفت: حقیقت علم و آنچه ما را رشد می دهد ادبیات است که غیر از بحث آموزشی جنبه تهذیبی، تزکیه ایی، تخلیه نیروها و هیجانات مضر را دارد.

وی با تاکید بر اینکه ادبیات باید دوباره زنده شود، تصریح کرد: ما باید ضمن افتخار به مسلمانی خود ادبیات بومی خود را حفظ کنیم و آن را به فرزندان خود آموزش دهیم.

استاد دانشگاه و مدیرگروه ادبیات فارسی دانشگاه لرستان با بیان اینکه آثار هنرمندان ایرانی از دیگر ادبیات هیچگونه کمبودی ندارد، گفت: ما بی هیچ انگیزه ایی زبان درخشان لری و لکی را رها کرده و فرزندان خود را از این ادبیات بدون هیچگونه سودی رها کرده ایم.

نوری بیان داشت: همه ما باید به ارزش های دینی، ادبی و هنری خود بازگردیم و به زبان محلی و بومی خود روی بیاوریم.

کد خبر 3741141

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha