پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۲۹ مرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۰۱

در گفتگو با مهر عنوان شد؛

«افشار بندان» به زیر چاپ رفت/صحبت از تاثیرگذای شوخی است

«افشار بندان» به زیر چاپ رفت/صحبت از تاثیرگذای شوخی است

محسن حکیمی معانی با اعلام تالیف و آماده انتشار شدن مجموعه داستان تازه خود گفت: در کشوری که شمارگان کتاب به زیر پانصد نسخه هم رسیده صحبت از تاثیر اجتماعی ادبیات بیشتر شوخی است.

محسن حکیمی معانی نویسنده و منتقد در گفتگو با خبرنگار مهر از آماده انتشار شدن مجموعه داستانی تازه از خود با عنوان «افشار بندان» در نشر ثالث خبر داد.

وی درباره این مجموعه اظهار داشت: : افشار بندان مجموعه ۱۳ داستان کوتاه از من است که در فاصله زمانی هفده تا دو سال قبل نوشته است. این داستان‌ها هیچ کدام با دیگری دارای محور موضوعی مشترک نیستند و هر کدام را می‌توان مستقل از دیگری مورد بررسی و توجه قرار داد.

حکیم معانی تصریح کرد: به باور من مجموعه داستان اثری ادبی نیست که یک نخ تسبیح را بشود در آن پیدا که همه داستان‌ها را حول آن جمع کرد.

این نویسنده در ادامه گفت: من بر خلاف برخی اظهارنظرها باور ندارم که دوره داستان کوتاه در ایران به پایان رسیده باشد. این حرف همانقدر غیر قابل اعتناست که روزگاری می‌گفتند رمان به پایان راه خود رسیده است و تاثیرگذاری آن در عصر مدرن را منکر می‌شدند، برخی هم می‌گفتند مخاطب در عصر جدید زمانی برای خواندن رمان ندارد و... به باور من هم رمان و هم داستان کوتاه قالب‌هایی زنده هستند که در حال حیات ادبی هستند و هنوز مخاطب خودشان را دارند.

وی افزود: در همه جای دنیا به طور طبیعی اقبال به رمان بیشتر از داستان کوتاه است. در ایران نیز در دوره‌ای به دلیل فقر رمان و نبود نویسنده در این سبک، داستان کوتاه اوج گرفت و  نویسنده نوشتن رمان را پس از انتشار چند مجموعه داستان شروع می‌کرد اما در دوره فعلی بیشتر نویسندگان ایرانی اهل رمان نویسی شده‌اند و به طبع مخاطب آن نیز بیشتر از رمان است.

حکیم معانی ادامه داد: البته این نکته را هم بگویم که وقتی ما صحبت از مخاطب کتاب در ایران می‌کنیم باید بدانیم درباره چه صحبت می‌کنیم. شمارگان یک رمان و یک مجموعه داستان کوتاه در کشور نود میلیون نفری ما به زیر پانصد نسخه رسیده و این دو گونه در نهایت از حیث شمارگان با یکدیکر تفاوت اندکی دارند. در کشور ما در حال حاضر اگر کتابی مثلا هفت بار تجدید چاپ شود، شمارگانش به هفت هزار نسخه می‌رسد. یعنی هفت هزار نسخه کتاب برای نود میلیون نفر. در این وضعیت رمانی که با شمارگان هزار نسخه منتشر شود و مجموعه داستان کوتاهی که با شمارگان هشتصد نسخه، چندان تفاوتی با همدیگر ندارند و صحبت از پدیده‌ای با عنوان اقبال مخاطب بیشتر شوخی است.

به باور وی در وضع فعلی نشر در ایران نویسنده باید کارش را بکند و مخاطب هم؛ و صحبت از تاثیرگذاری این دو به روی هم چندان محلی از اعراب ندارد.  

کد خبر 3744952

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha