به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دادگستری استان کرمان، خسرو حکیمی در تبیین تفاوت های حقوق بشر از دیدگاه اسلام با اعلامیه جهانی حقوق بشر، گفت: طبق دیدگاه اسلامی بشر تکوینا و تشریعا بنده خداوند متعال است و باید از فرامین و احکام الهی تمکین کرده و آنها را اجرا کند اما از دیدگاه تفکر غربی انسان است.
وی افزود: اعلامیه جهانی حقوق بشر بر اساس فرهنگ غرب و دین مسحیت تدوین شده است در حالیکه قرآن کریم دین اسلام را کاملترین دین معرفی کرده است و تمامی معیارهای حقوق بشر اسلامی را دربر دارد.
وی اختلاف دیگر حقوق بشر اسلامی و غربی را در تعریف از قانون به شمرد و افزود: غربی ها قانونی را معتبر می دانند که مطابق خواست انسانها باشد، اما در اسلام قانونی معتبر است که با احکام اسلامی در تعارض نباشد.
حکیمی، اختلاف سوم حقوق بشر اسلامی و غربی را توحید محوری در حقوق بشر اسلامی دانست و گفت: توحید محوری اساسی ترین مطلب در حقوق بشر اسلامی است اما در غرب انسان و تمایلات نفسانی او به عنوان محور محسوب می شود.
وی تاکید کرد: یکی از ایرادات اعلامیه حقوق بشر، عدم توجه به دین و مذهب است به طوری که در ماده یک اعلامیه جهانی حقوق بشر آمده است: تمامی انسان ها با کرامت و حقوق یکسان به دنیا می آیند که در این ماده به اصل منشاء خلقت انسان ها و خالق جهان اشاره و توجهی نشده است.
نظر شما