به گزارش خبرنگار مهر، استفاده از انرژی هسته ای برای تولید برق و سایر کاربردها از نیمه قرن بیستم شروع شد و عمدتا کشورهای غربی و پیشرفته به بهره برداری گسترده از این انرژی جدید پرداختند. با این حال، مواد اولیه تولید آن یعنی اورانیوم طبیعی بیشتر در کشورهایی یافت می شود که دانش لازم برای استفاده از آن را ندارند.
کشورهای آفریقایی دارای معادن متعدد اورانیوم هستند ولی امکان بهره برداری از آن را ندارند به همین دلیل شرکت های غربی فرصت را مغتنم شمرده و با سوء استفاده از شرایط موجود به ویژه جنگ های داخلی در قاره سیاه، ضمن استثمار نیروی انسانی برای استخراج این ماده با کمترین صرف هزینه بیشترین سود را از منابع اتمی آفریقا می برند.
حقیقت آن است که در دنیای امروز تجارت اورانیوم و فرآورده های آن بسیار سودآور است و شرکت های مختلف چند ملیتی، در این زمینه فعالیت می کنند و همه اینها در حالی است که قاره آفریقا با بیش از ۹۰۰ میلیون نفر جمعیت و منابع سرشار معدنی، همچنان جزو مناطق فقیر دنیا محسوب می شود.
مجموعه مستند «آفریقای اتمی» در پی موشکافی این مساله و پرده برداشتن از سوءاستفاده غربی ها از موقعیت کنونی آفریقاست.
در اولین قسمت می بینیم کارشناسان آفریقایی عقیده دارند نباید از نیروگاه های هسته ای هراس داشته باشند، بلکه باید به جای فروختن ارزان منابع اورانیوم، خودشان از آن استفاده کنند. از دیگر مشکلات آنها تامین امنیت رآکتورهای هسته ای است که در کشورهای جنگ زده آفریقایی، دردسرهای خاص خودش را به همراه دارد.
نخستین قسمت «آفریقای اتمی» فیلمی از مارسل کلونباخ، سه شنبه ۱۶ شهریور ساعت ۲۱ و تکرار آن روز بعد ساعت ۱۲ از شبکه افق پخش خواهد شد.
نظر شما