پیام‌نما

وَآتِ ذَا الْقُرْبَى حَقَّهُ وَالْمِسْكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ وَلَا تُبَذِّرْ تَبْذِيرًا * * * و حقّ خویشاوندان و حقّ تهیدست و از راه مانده را بپرداز، و هیچ گونه اسراف و ولخرجی مکن.* * * ز مسكين بكن دستگيرى تو چند / بده حق ابن السبيل نژند

۱۷ شهریور ۱۳۹۵، ۱۳:۲۹

رئیس جهاد کشاورزی اردبیل:

مقابله با خشکسالی مهم‌ترین دغدغه کشاورزی اردبیل است

مقابله با خشکسالی مهم‌ترین دغدغه کشاورزی اردبیل است

اردبیل – رئیس جهاد کشاورزی استان اردبیل مقابله با خشکسالی را مهم‌ترین دغدغه بخش کشاورزی استان عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، عدیل سروی صبح چهارشنبه در جلسه مدیریت بحران بخش کشاورزی در اردبیل تصریح کرد: تمامی بخش‌های کشاورزی با موجود زنده مواجه است و این حوزه از تمامی مسائل طبیعی و غیرطبیعی تأثیر می‌پذیرد.

وی افزود: بیش از هر آسیب دیگری خشکسالی بدنه کشاورزی را متأثر می‌سازد و با توجه به اینکه میزان بارندگی در استان کمتر از یک سوم متوسط کشوری است و زمان و پراکنش بارندگی نیز مناسب نیست خشکسالی طی سال‌های اخیر صدمات جبران‌ناپذیری وارد ساخته است.

رئیس جهاد کشاورزی استان تأکید کرد: در اوج نیاز آبی نباتات متأسفانه شاهد کمترین میزان بارش‌ها هستیم بطوریکه در سال زراعی ۹۲-۹۳، پنج هزار میلیارد ریال خسارت از خشکسالی به کشاورزی استان وارد شد.

به گفته سروی برای مقابله با خشکسالی چند برنامه محوری در دستور کار قرار گرفته است که از آن جمله توجه به الگوی کشت است؛ بطوریکه الگوی کشت ۱۰ شهرستان تدوین به شهرستان‌ها ارائه شده است.

وی با تأکید به اینکه تغییرات ایجاد شده در الگوی کشت استان با خروجی مثبت همراه است، اضافه کرد: در الگوی کشت بیشتر به کشت محصولات با نیاز آبی کمتر و همچنین کشت ارقام مقاوم مورد تأکید است.

رئیس جهاد کشاورزی استان به کشت گیاهان دارویی، کشت گلخانه‌ای و توسعه کشت دانه‌های روغنی نیز اشاره کرد و بیان داشت: علاوه بر تغییر الگوی کشت اصلاح شیوه‌های آبیاری مورد توجه است.

سروی افزود: سال گذشته برای مدیریت بحران آب‌وخاک در استان ۱۵۰ میلیارد ریال هزینه شده است و برای توسعه روش‌های خاک‌ورزی نیز ۶۹۰ میلیارد ریال به مکانیزاسیون کشاورزی اختصاص یافته است.

وی با بیان اینکه در بخش دامپروری نیز تأثیرات خشکسالی غیر قابل انکار است، اضافه کرد: در پی خشکسالی کاهش تولید گوشت و شیر را شاهدیم که برای حمایت دامداران جو کنستانتره و سبوس‌دار در مناطق خسارت‌دیده توزیع می‌شود.

به گفته رئیس جهاد کشاورزی استان در بخش باغی نیز پوشش بیمه‌ای باغات و مدیریت امراض باغات در کنار توزیع نهال یارانه دار و روش‌های آبیاری قطره‌ای مورد توجه قرار می‌گیرد.

کد خبر 3763586

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha