پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۲۱ شهریور ۱۳۹۵، ۱۸:۲۳

ایرانیان به یادشهدای منا درحرم رضوی پای دل به صحرای عرفات نهادند

ایرانیان به یادشهدای منا درحرم رضوی پای دل به صحرای عرفات نهادند

مشهد ـ امسال مراسم عرفه در کنار بارگاه ملکوتی حضرت ثامن‌الحجج حال و هوایی دیگر دارد و حاجیان رضوی در زیارت خورشید، دعای عرفه را زمزمه کردند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: حاجیانی که امسال در میقاتِ قلبشان احرام بسته و طواف کعبه کرده‌اند و دو رکعت نماز طواف خود را زیر گنبد طلا به‌جای آورده‌اند، بعد از نماز ظهر روز ترویه، پا به وادی عرفات آستان مهربانی گذاشته‌اند تا وقوف روز عرفه خود را انجام دهند.

بی‌کفایتی کلیدداران حرم امن الهی، مانعی برای انجام حج این مردمان نمی‌شود و اینان در قلب‌های خود اعمال را به‌جای آورده و سر بر خاک آستان رضوی می‌گذارند تا اینک که به حج نرفته‌اند و به حج فقرا مشغول‌اند، لبیکی دیگر به امام خود گفته باشند. عاشقان امام رئوف، گرد شمع وجودش طواف می‌کنند و به بهانه روز عرفات، عاشقانه‌های حسینی را زمزمه می‌کنند.

آستان مقدس رضوی که ویژه‌برنامه‌های خود را  از ساعت ۱۵:۳۰ روز عرفه با مرکزیت صحن جامع رضوی، آغاز کرده است، مملو از «حاجیان رضوی» است. در روز ۹ ذی‌الحجه که روز نیایش است، زائران حرم امام خوبی‌ها در مشهد الرضا و گرد شمع وجود امام رئوف با حجت‌الاسلام‌ جعفر اسلامی فر، زمزمه‌های عاشقانه دعای عرفه را سر دادند.

عشق رضوی و شور حسینی در اجتماع عظیم عاشقان اهل‌بیت (ع)در حرم امام رضا(ع) موج می‌زند. زائران که می‌دانند یکی از مقام‌هایی که خداوند متعال در این روز عزیز به آن نظر می‌افکند، بی‌شک مضجع شریف امام هشتم(ع) است، خدا را شکر می‌کنند که فرصت یافته و در کنار پنجره فولاد همگی با هم دعای عرفه را زمزمه می‌کنند.

امروز در حرم خورشید، آسمان و زمین به هم نزدیک شده است. بوی عطر بهشتی مشام زائران را نوازش می‌دهد و شور و حال معنوی آنان را سرمست و سرشار از شعف کرده است. اینجاست که امام پیام مأموم را به آسمان می‌برد. چه زیباست، پیر و جوان، زن و مرد، یک نوا را زمزمه می‌کنند و قومیت‌ها و جایگاه‌ها در حرم رنگ می‌بازد و بندگی میان زائران یک هدف واحد می‌گردد. کودکان همراه پدر و مادر خود در حرم رضوی، مشق بندگی می‌کنند. زائران به‌خوبی درک می‌کنند که در این حرم سبک‌تر می‌شوند و حال خوبی می‌یابند وقتی دعای عرفه را زمزمه می‌کنند؛ اینجاست که بال ملائک فرش راه زائران است.

روز عرفه، برای تقویت معرفت الهی و رابطه عمیق‌تر با حضرت حق و شناخت صفات جمال و جلال پروردگار، بسیار مناسب و مغتنم است. این روز، به‌ویژه برای کسانی که در سرزمین پرخاطره و انسان‌ساز «عرفات» و در مناسک حج حضورداشته باشند، سعادتی مضاعف خواهد بود.

امسال روز عرفه از جهاتی برای ایرانیان متفاوت از سال‌های قبل است. فرصت حضور از آن‌ها در صحرای عرفات توسط حکّام سعودی سلب شد، آن‌هم توسط کسانی که به تعبیر مقام معظم رهبری  «صدّ عن سبیل‌الله و المسجد الحرام» کردند و راه حجّاج غیور و مؤمن ایرانی به خانه‌ محبوب را بستند. اما امروز پس از قریب به گذشت یک سال از حوادث جانکاه منا، درحالی‌که جامعه جهانی به بی‌کفایتی آل سعود در اداره امور حج بیش‌ازپیش واقف شده است، ایرانیان به یاد و خاطر «شهدای منا» در حرم رضوی، پای دل به صحرای عرفات نهادند.

در هر گوشه از صحن‌ها و رواق‌های حرم مطهر مردان وزنانی دیده می‌شود که دست به آسمان دارند و چشمانشان می‌بارد. یکی از زائران می‌گریست و می‌گفت که باید امسال حج را تجربه می‌کرد و شجره ملعونه آل سعود را نفرین می‌کرد.  یکی دیگر از حاجیان رضوی، می‌گفت که بیشتر تلاش می‌کند تا معانی عبارات دعای عرفه را که یکی از نشانه‌های مؤمن است، موردتوجه قرار دهد. در اهمیت این روز همین بس که، در چنین روزی امام سجاد(ع) صدای فقیری را شنیدند که از مردم کمک می‌خواست. امام به او فرمود: وای بر تو!آیا در چنین روزی از غیر خداوند درخواست کمک می‌کنی؟ا در این روز فضل خدا حتی شامل بچه‌های به دنیا نیامده نیز می‌شود.

کد خبر 3767180

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • سیسمونی نوزاد ۱۹:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۱
      0 0
      سایت مفیدی دارید خیلی ممنون