۶ مهر ۱۳۹۵، ۱۴:۲۵

در نشست خبری همایش مولانا مطرح شد:

محوریت عرفان کاربردی درهمایش مولانا/ ترکیه با مولانا تجارت می‌کند

محوریت عرفان کاربردی درهمایش مولانا/ ترکیه با مولانا تجارت می‌کند

مدیرمسئول همایش مولانا گفت: شعار امسال این همایش «عرفان کاربردی در راستای صلح جهانی» است و احساس می‌کنیم این مفهوم می‌تواند ارجاعی برای صلح جهانی باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری همایش مولانا پیش از ظهر امروز سه‌شنبه ۶ مهر با حضور حسین باهر دبیرکل همایش و سعید محمدزاد اکبری مدیرمسئول این همایش در محل موزه فرش رسام عرب‌زاده برگزار شد.

باهر در این برنامه با اشاره به زبان شعر مولانا گفت: عده‌ای و برخی کشورها می‌خواهند مولانا را به نام خودشان مصادره کنند، اما مولانا نه ایرانی است، نه عرب و نه ترک است.

وی افزود: مولانا در اشعارش به صلح نهانی اشاره می‌کند که معنی اش این است که من تا با خودم صلح نکنم نمی‌توانم با شما صلح کنم این مفاهیم محورهای همایش امسال هستند. از جمله توجه به عرفان عملی. در مقوله عرفان دو حوزه عرفان عملی و نظری داریم که عرفان عملی عرفان کاربردی آن و به معنای نازک کاری است.

دبیرکل همایش مولانا ادامه داد: اتفاقا امروز در مکان خوبی قرار داریم و در این جلسه نشان می دهیم هنر اصیل از همان عرفان عملی ریشه می گیرد. بهترین نشانه عرفان هم جاودانگی است. سعی کنیم قدر مولانا را بدانیم و به جای اینکه با نامش دکان بزنیم فعالیت های کاربردی داشته باشیم.

اکبری نیز در بخشی از این نشست خبری گفت: برای این همایش از کشورهای فارسی زبان و مجموعا ۱۴ کشور دعوت کرده ایم، از بعضی کشورها رایزن فرهنگی، برخی دیگر سفیر و بعضی دیگر  میهمانی ویژه داریم که انتخاب شان از منظر مولوی شناسی بوده است. به این ترتیب از کشوری مانند ترکیه سه میهمان و از پاکستان دو نفر را دعوت کرده ایم که البته هنوز حضور قطعی شان را به ما خبر نداده اند.

مدیرعامل شرکت بین الملل جشنواره ها ادامه داد: شعار امسال همایش «عرفان کاربردی در راستای صلح جهانی» است و به نظرمان این مفهوم می تواند ارجاعی برای صلح جهانی باشد. سعی داریم در این همایش مولانا شناس ها را گرد هم بیاوریم. به عنوان مثال در گفتگویی که دیروز با شهرام ناظری داشتم به من گفت ارکستر سمفونیک شهر سیدنی در حال تمرین روی موسیقی اشعار مولاناست. خوب است در این زمینه ما هم جهانی فکر کنیم.

وی افزود: انگلستان، کانادا، تاجیکستان، قزاقستان، قرقیزستان، آذربایجان، ترکیه، هند، ازبکستان و ... به طور کلی کشورهایی که در دانشگاه هایشان کرسی زبان فارسی دارند در این همایش دعوت شدند. همایش روز پنجشنبه هشتم مهر ماه در سالن ابوریحان بیرونی دانشگاه شهید بهشتی از ساعت ۱۷ تا ۲۰ برگزار می شود.

مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری مکتب فرش رسام عرب‌زاده در بخشی از سخنانش گفت: ترکیه دارد با جسد مولانا تجارت می کند. روز هشتم مهر ماه که به عنوان بزرگداشت مولانا شناخته می شود زمان برگزاری این همایش است و سعی کرده ایم رویه ای غیر از رویه تجارت با مولانا را در پیش بگیریم. برنامه این گردهمایی فقط به سخنرانی خلاصه نمی شود چون کارشناسان ما به این نتیجه رسیده اند که در همایش هایی که در آن فقط عده ای سخنرانی می کنند خروجی مفیدی ندارد، بلکه در طول سال باید مفاهیم مورد نظر را اشاعه داد. در یک برنامه دو ساعته هم نمی توان مولانا را به جهانیان شناساند.

وی در ادامه گفت: بعد از برگزاری چهارمین نکوداشت به این فکر افتادم که از قشر جوان استفاده کنیم با تحقیقاتی که کردم متوجه شدم این روزها در اصفهان، شیراز و کرمان محققانی هستند که مشغول کار روی مولانا هستند. استاد الهی قمشه ای هم در حال پایان دادن به تفسیر مثنوی معنوی هستند و ۴ سال گذشته خود را وقف این کار کرده اند. برنامه روز همایش هم بیشتر به صورت یک جشن طراحی شده و حدود ۶ گروه موسیقی در آن به اجرا خواهند پرداخت، البته مراسم ۴ سخنران نیز دارد که دکتر فضل الله توحیدی و پروفسور حسین باهر سخنرانان ایرانی و مدیر موزه مولانا و مدیر منطقه ای یونسکو سخنرانان خارجی آن هستند.

اکبری در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره دعوت از مسئولان کشور برای حضور در این همایش گفت: ما برای همه مسئولان کارت دعوت فرستاده ایم، برای مسئولان وزارت ارشاد نیز همین طور اما طی سه سال گذشته اکثرشان ما را سر کار گذاشته اند و به بهانه های مختلف به همایش نیامده اند.

مدیرمسئول همایش مولانا در پایان سخنانش گفت: امسال هم برنامه تقدیر از بانوان مولاناپژوه را داریم مانند تقدیری که از پری صابری و بانو مهدیه الهی قمشه ای به عمل آوردیم.

ژیلا رسام عرب زاده مدیر موزه فرش رسام عرب زاده نیز در بخشی از این همایش گفت: علت اینکه مسئولان موسسه فرهنگی هنری مکتب فرش رسام عرب زاده متولی این همایش هستند این است که استاد رسام عرب زاده را به عنوان مولانای فرش ایران می شناسند و ایشان تعدادی از آثار خود را با تاثیر از اشعار مولانا تولید کرده اند. استاد ۶۶ قطعه از فرش های خود را به مردم ایران تقدیم کرده اند.

باهر نیز گفت: وقتی نمایندگان یونسکو برای خرید فرش های گرانبهای رسام عرب زاده آمده بودند و قیمت های میلیون دلاری پیشنهاد می دادند او فرش های خود را به مردم تقدیم کرد. ما از عرفان کاربردی حرف زدیم و یکی از کسانی که به عرفان کاربردی عمل کرد رسام عرب زاده بود.

کد خبر 3780505

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha