به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در پاسخ به سوال محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور درباره عملکرد این وزارتخانه در حوزه دیپلماسی اقتصادی، اظهار داشت: وزارت امور خارجه در دولت یازدهم، خود را به عنوان مددکار سیاست های اقتصاد مقاومتی تعریف کرده است.
وی افزود: به همین دلیل فرهنگ حاکم بر وزارت خارجه در سه الی چهار دهه اخیر که یک فرهنگ امنیتی و سیاسی بوده در حال حاضر در حال تبدیل به رویکرد اقتصادی است و فرهنگ کمک به توسعه صادرات غیرنفتی است.
وزیر امور خارجه با اشاره به فعالیت های انجام شده برای تغییر ساختار در وزارت امور خارجه و آموزش سفرا و کارشناسان نمایندگیهای خارجی گفت: با همه این اقدامات، وزارت خارجه هم اکنون در ابتدای راه است.
ظریف با بیان اینکه سابقه فعالیت سه سال گذشته وزارت امور خارجه نشان می دهد که توانستهایم شرایط منطقه ای و بین المللی را تعدیل کنیم، ادامه داد: به این ترتیب امکان جذب سرمایه فراهم شده و اینکه وزارت امور خارجه توانسته موانع قانونی را از سر جذب سرمایه بردارد یک دستاورد است.
وی همچنین به یادآوری چند آسیب در دستگاه دیپلماسی در حوزه اقتصادی اشاره کرد و اظهار داشت: در رابطه با فضای بین المللی همکاری با جمهوری اسلامی قبل از دولت یازدهم هزینه بر بود اما امروز افتخارآفرین است و همه صف کشیده اند و این مهمترین دستاورد دولت است.
وزیر امور خارجه به گرایش سیاسی و امنیتی حاکم بر وزارت خارجه اشاره کرد و افزود: این مساله به دلیل شرایط جنگ تحمیلی و تحریم ها بوده است به همین دلیل تلاش کرده ایم گرایش سفرا را از سیاسی و امنیتی به اقتصادی تغییر دهیم و ملاک ارزیابی سفرا نیز با همین رویکرد تغییر کرده است.
ظریف از ایجاد رشته دیپلماسی اقتصادی در دانشکده روابط بین الملل وزارت خارجه خبر داد و گفت: تا زمانی که سفرای ما در جهت سیاست های اقتصاد مقاومتی حرکت کنند با اتهاماتی که به آنها وارد شود، با جدیت برخورد می کنیم.
ظریف گفت: امروز سیاست خارجی جمهوری اسلامی در خدمت اقتصاد مقاومتی و کارآفرینان داخلی است و تلاش می کنیم تا سرمایه و فناوری به کشور وارد شده و خدمات فنی و مهندسی از کشور صادر شود؛ از سوی دیگر در حد مقدورات و امکانات پیشرفت های خوبی حاصل شده است.
نظر شما