۱۴ مهر ۱۳۹۵، ۱۰:۵۷

نشست مشترک اندیشمندان دینی ایران و کرواسی-۱

افراط‌گرایی امنیت جهانی را مختل کرده است

افراط‌گرایی امنیت جهانی را مختل کرده است

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، گفت: افراط‌گرایی و خشونت روابط اجتماعی و جهانی را با چالش‌های جدی مواجه و امنیت جهانی را مختل کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از اداره‌کل روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست مشترک اندیشمندان دینی جمهوری اسلامی ایران و کرواسی، پیش از ظهر روز گذشته (۱۳ مهرماه)، با حضور اندیشمندان مسلمان و مسیحی دو کشور از جمله ابوذر ابراهیمی‌ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، آیت‌الله محمدعلی تسخیری، مشاور مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در امور جهان اسلام، اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان خلیفه ارامنه تهران و شمال ایران، قهرمان سلیمانی، معاون پژوهشی و آموزشی و حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی تسخیری، رییس مرکز بین‌المللی گفت‌وگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، عزیز حسنویچ، مفتی اعظم کرواسی، نرمین بوتونیچ، منشی مخصوص مفتی اعظم، تومیسلاو کواچ، استاد دانشکده کاتولیک، اینزو رودینیس، دبیرکل کنفرانس اسقفان کاتولیک، ونجیامین کوایچ پورنیریه، اسقف کلیسای صرب ارتدوکس کرواسی، لوبومیر لوبوتینا، اسقف کلیسای صرب ارتدوکس کرواسی، دراگوتین ماتاک، رییس انجمن ادیان کرواسی و تعدادی از خبرنگاران و تصویربرداران از رادیو و تلویزیون کرواسی در محل این سازمان، آغاز شد.

ایمان به خدای یکتا؛ اساس دو دین اسلام و مسیحیت

در ابتدای این نشست، ابراهیمی‌ترکمان طی سخنانی به ضرورت گفت‌وگو با رهبران و اندیشمندان دینی جهان تأکید کرد و گفت: امروزه گفت‌وگو میان رهبران و اندیشمندان ادیان یک ضرورت و نیاز است. براساس همین ضرورت، مرکز گفت‌وگوی ادیان و تمدن‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران بیش از دو دهه است که با برگزاری نشست‌های علمی و گفت‌وگو با رهبران و اندیشمندان دینی جهان دستیابی به شناخت، تفاهم و همکاری بین رهبران و پیروان ادیان را دنبال می‌کند و در سال‌های اخیر که شاهد رشد گروه‌های افراطی و تروریستی هستیم، فعالیت‌های مرکز گفت‌وگوی ادیان چند برابر شده است.

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: همه ما نظر مشترکی داریم که درگیری‌ها و خشونت‌ها ربطی به ادیان ندارد. امروز، افراط‌گرایی و خشونت روابط اجتماعی و جهانی را با چالش‌های جدی مواجه و امنیت جهانی را مختل کرده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه سخنان خود، گفت: متأسفانه در تشدید این چالش‌ها، ما دست‌های پنهان و آشکاری را از برخی قدرت‌ها و دولت‌ها می‌بینیم که با حمایت از این گروه‌های تروریستی و افراطی، به دنبال تأمین منافع نامشروع خود هستند.  بنابراین لازم است راهکارهایی برای حل این معضلات و مقابله با این گروه‌های تروریستی و اندیشه‌های تکفیری اتخاذ شود.

وی ادامه داد: ما همگی دنبال جهان عاری از خشونت و درگیری هستیم و برای صلح و همزیستی باید به همدیگر کمک کنیم. مسئولیت ما در قبال انسان همانگونه که در قرآن کریم و دیگر ادیان آسمانی آمده مهم است.

ابراهیمی‌ترکمان همچنین، تحمل‌پذیری و همزیستی مسالمت‌آمیز با احترام متقابل به همه سلایق، اعتقادات و فرهنگ‌ها و اعتماد به یکدیگر از ضروریات زندگی دانست.

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تأکید کرد: همکاری، تفاهم، همزیستی مسالمت‌آمیز و تحمل‌پذیری نقش مهمی در صلح و امنیت دارند. به همدیگر احترام بگذاریم به آموزه‌های دینی و اعتقادات یکدیگر احترام بگذاریم و با وحدت و همکاری و توسعه و ترویج ارزش‌های اخلاقی خشونت‌ها و درگیری‌ها را کاهش دهیم.

وی به وجود شباهت‌های غیرقابل انکار عقیدتی بین اسلام و مسیحیت اشاره کرد و گفت: این شباهت‌ها می‌تواند اساس یک گفت‌وگوی روشن‌فکرانه بین مسلمانان و مسیحیان باشد. اساس هر دو دین، ایمان به خدای یکتاست وحی و نبوت، نجات و رستگاری، رستاخیز و جهان پس ‏از مرگ از دیگر مشترکات است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: ما ضمن اینکه به تفاوت‌ها و اختلافات بین ادیان احترام می‌گذاریم، به نقاط مشترک ادیان نیز توجه داریم تا بتوانیم با تکیه بر مشترکات، همکاری‌های سازنده داشته باشیم.

وی ضمن بیان مطلب فوق، یادآور شد: اگرچه بشر، امروز در دوران کنونی از لحاظ علمی به پیشرفته‌های زیادی دست یافته است، لیکن پیشرفتی در زمینه اخلاق نداشته است و ضرورت دارد که توجه جدی بدان داشته باشد.

ابراهیمی‌ترکمان با تأکید بر اینکه افراط‌گرایی دینی یکی از پیچیده‌ترین چالش‌های دنیای امروز است، گفت: افراط‌گرایی ریشه در فهم نادرست از دین و سوء استفاده سیاست‌ورزان از آن دارد. نکته‌ اساسی و قابل تأمل در بررسی جریان‌های افراط‌گرایی اسلامی، خروج آنها از مسیر اعتدال و عقلانیت و تمرکز بر فهم نادرست متون مقدس دارد و لذا راهکار اساسی برای مقابله با این افراط‌گرایی، جدای از همکاری‌های سیاسی دولت‌ها، توجه به ریشه‌های افراط‌گرایی و اصلاح متون آموزشی در مدارس و دانشگاه‌ها و ترویج آموزه‌های صحیح دینی در بین جوامع، خاصه جوانان است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن قرائت پیام معظم رهبری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در خطاب به جوانان در اروپا، تأکید کرد: مسئولیت‌پذیری و نقش رهبران دینی و سیاسی در ایجاد صلح و مقابله با گروه‌های تروریستی، تکفیری در بحران‌های سوریه، عراق و یمن در گرو اقدامات مؤثر در مقابله با خشونت و افراط‌گرایی و توقف کشتار مردم بی‌گناه از جمله زنان و کودکان در کشورهای عراق، سوریه، بحرین و یمن و پایان اشغالگری‌ها و مداخله خارجی و واگذار کردن حق تعیین سرنوشت به ملت‌ها است.

وی در پایان سخنان خود، خاطرنشان کرد: امیدوارم سفر هیأت بلندپایه کرواسی به ایران، آغاز خوبی برای همکاری‌های گسترده‌تر و سازنده‌ در جهت نزدیکی هرچه بیشتر دو ملت ایران و کرواسی و الگوی مناسبی برای همکاری بین پیروان ادیان مختلف در سطح جهان باشد.

کد خبر 3787161

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha