پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۳ آبان ۱۳۹۵، ۱۲:۳۳

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان:

پوکی استخوان بیماری خاموش/تغذیه مناسب را جدی بگیرید

پوکی استخوان بیماری خاموش/تغذیه مناسب را جدی بگیرید

رفسنجان - عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان از پوکی استخوان به عنوان بیماری خاموش نام برد و گفت: برای پیشگیری از پوکی استخوان بایدجدیت بیشتری به خرج داد که این کار مراکز بهداشتی است.

به گزارش خبرنگار مهر، میترا عباسی صبح دوشنبه در کارگاه آموزشی پوکی استخوان که به مناسبت روز جهانی پوکی استخوان برگزار شد، اظهار کرد: پوکی استخوان بیماری خاموش است و علامت خاصی ندارد مگر اینکه بیمار دچار شکستگی شود و این شکستی هم در برخی بیماران اتفاق می افتد.

وی افزود: پزشکان باید مراقب باشند که چه بیمارانی را از نظر پوکی استخوان غربالگیری تراکم استخوان کنند. در خانمهای بالای ۶۵ سال و در سن پایین تر در صورتی که ریزفاکتور یا بیماری زمینه ای داشته باشد زمینه بروز پوکی استخوان است.

فوق تخصص روماتولوژی با بیان اینکه مسئله افزایش سن و کاهش تراکم استخوان هنوز برای مردم جا نیفتاده است، تصریح کرد: به اندازه لازم برای سنجش تراکم استخوانی، درخواست نمی شود اما سعی می کنیم به بیماران توصیه های لازم را داشته باشیم.

عباسی درباره آمار مبتلایان به پوکی استخوان در رفسنجان بیان داشت: آمار دقیقی از وضعیت پوکی استخوان در شهرستان نداریم و امیدواریم با انجام طرح تحقیقاتی با همکاری مرکز تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، از میزان شیوع این بیماری در آقایان و خانمها آماری داشته باشیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان آموزش مردم، مصرف شیر و لبنیات، کلسیم کافی، مصرف ویتامین D که خوشبختانه در بسیاری از مدارس انجام می شود را در پیشگیری از بیماری پوکی استخوان موثر دانست.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در حاشیه این کارگاه آموزشی اظهار داشت: بیماری پوکی استخوان بیماری مهمی است چرا که ما در طول عمر و زندگی مقدار زیادی از بافت استخوانی را از دست می دهیم. همه باید راههای پیشگیری از این بیماری را بیاموزیم چرا که مسلماً پیشگیری از درمان بهتر است.

محمدرضا شکیبی افزود: پوکی استخوان مربوط به سنین بالا است و در سنین جوانی مشکل آن را نداریم.

وی با بیان اینکه این بیماری بدون علامت است، یادآور شد: پوکی استخوان یکی از بیماریهای بسیار شایع در دنیا بخصوص در آسیا به شمار می رود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان شکستگی را عارضه این بیماری دانست و گفت: تغذیه مناسب، ورزش، عدم استعمال سیگار و دخانیات و مشروبات الکلی جزو عوامل مهم و جدی برای پایین آوردن تراکم استخوان به شمار می روند.

کد خبر 3804583

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha