به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، غلامعلي حداد عادل در همايش مشترك روساي شوراها و شهرداران مراكز استانها، شوراها را يكي از مواهب انقلاب اسلامي و يكي از جلوه هاي آزادي و حاكميت مردم خواند و گفت: اين واقعيت كه نزديك به 150 هزار نفر از مردم در شوراها حضور دارند جلوه زيبايي از مردم سالاري ديني است.
وي گفت: وقتي كسي دست به كار مي برد از انتقاد بي جا دوري مي كند و اين نيز يكي از فوايد شوراهاست. حداد عادل با اشاره به عزم كشور براي كوچك كردن دولت افزود: يكي از راههاي كوچك كردن دولت واگذاري كارها به شوراها است.
وي با بيان اينكه شركت مردم در انتخابات شوراها تمريني براي مردم سالاري ديني است افزود: ما كه سالها در سيطره استبداد بوده ايم بايد براي رسيدن به حالت مطلوب مردم سالاري تلاش زيادي كنيم و تا رسيدن به آن راه درازي در پيش داريم.
رئيس مجلس با اشاره به اينكه شوراها مفهوم انتخاب كردن را در سراسر كشور گسترش مي دهد گفت: انتخابات شوراها ذهن توده مردم را با راي دادن و انتخاب كردن آشنا مي كند و بر اين اساس رونق داشتن انتخابات شوراها موجب رونق انتخابات مجلس شوراي اسلامي و رياست جمهوري و خبرگان خواهد شد.
وي افزود: هر چه جايگاه شوراها محترم تر باشد افراد خوشنام و خدمتگذار و كارآشنا تمايل بيشتري براي انتخاب شدن در انتخابات شوراها پيدا مي كنند اما اگر شوراها تحقير شوند افراد خوشنام و توانا پا پيش نخواهند گذاشت.
حداد عادل با بيان اينكه نگاه مجلس شوراي اسلامي به شوراها مثبت است گفت: مجلس شوراها را از جنس خود مي داند و دليلي وجود ندارد كه مجلس بخواهد شوراها را تضعيف كند.
وي با اشاره به اينكه شوراها با دو دوره تجربه هم از حيث قوانين محتاج هستند و هم از نظر اجرا خاطرنشان كرد: مجلس آمادگي دارد در اين راه به شوراها كمك كند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي خبر داد: با تغيير آيين نامه هاي داخلي مجلس شيوه اي براي بررسي لوايح شوراهاي عالي استانها در مجلس تهيه مي شود.
به گفته وي، در حال حاضر اين تغييرات در دست بررسي است.
حداد عادل با اشاره به قرار گرفتن بحث اصلاح قانون انتخابات شوراها در دستور كار مجلس شوراي اسلامي گفت: اين بحث فرصتي پديد خواهد آورد تا نمايندگان مجلس موفق تر با شوراها آشنا شوند.
رئس مجلس در خصوص آثار مثبت شوراها درسراسر كشور اظهار داشت:اينكه مردم در سراسر كشور با تعداد بيشتري از مسوولان تماس مي يابند اين خود فرصتي است كه مسوولان را با مشكلات بيشتر آشنا مي كند.
وي تجربه شوراها را در دوران گذشته موفق ارزيابي كرد و گفت: مسلما يكي از عوامل همبستگي ميان ملت و نظام بهبود زندگي در شهرهاست چرا كه مسائل شهري مسائلي هستند كه مردم با آنها تماس فوري و نزديك دارند.
حداد عادل انتخابات دور دوم شوراها را نطقه عطفي در فضاي سياسي كشور خواند و افزود: آنچه در اين نقطه پيش آمد بر خلاف انتظارات بسياري از سياسيون بود.
وي تصريح كرد: در اين انتخابات مردم بر فعالان سياسي پيام مهمي دادند و آن اين بود كه جنجال و ستيزه جويي و دعوا و ايجاد تنش كافيست و ملت اين راه را نمي پسندد بلكه به دنبال خدمتگذاري است.
حداد عادل افزود: برخي اين پيام را زود درك مي كردند و برخي هنوز درك نكرده اند. وي انتخابات مجلس هفتم و رياست جمهوري را گامهاي بعدي اين روش انتخابات مردم برشمرد.
وي با اشاره به كم شدن جنجال ها سياسي در كشور درپي گامهاي حساب شده مردم گفت: در شوراها براي پرهيز ازدرگيري اعضاي شورا بايد آمادگي تغيير راي خود را داشته باشند و اين اساس كار هر نهادي است كه بر پايه مشورت بنا شده باشد.
رئيس مجلس در پايان بر آمادگي مجلس شوراي اسلامي درهمكاري و مشورت با شوراها تاكيد كرد.
نظر شما