به گزارش خبرگزاري مهر، اين اسناد ثابت كرد: آكرولئين كه تركيبي در تنباكو است ممكن است به نابينايي بينجامد.
به گفته "لي يو ژونگبو" يكي از محققان موسسه علوم تغذيه پكن، استعمال دخانيات و استنشاق دود سيگار به تدريج به تاري ديد منجر مي شود.
محققان آزمايشاتي را روي سلول هاي شبكيه چشم انسان و گلبول هاي سيتوپلاسم كه انرژي لازم را به سلول ها مي رساند و "ميتوكوندريا" نام دارند، انجام دادند. در اين تحقيق سلول هاي چشمي در معرض آكرولئين قرار گرفتند و سطح آسيب به سلول هاي شبكيه به نسبت غلظت اين ماده ارزيابي شد.
اين تحقيق آزمايشگاهي نشان داد: آكرولئين به گسترش "زوال لكه اي" مرتبط با افزايش سن در چشم كه نوعي نابينايي است كمك مي كند. اين بيماري دليل شايع نقص بينايي در افراد بالاي 55 سال در اتحاديه اروپا است.
بر طبق آمار سازمان ملل، ساليانه 20 تا 25 ميليون مورد جديد ابتلا به "زوال لكه اي" مرتبط با افزايش سن در سراسر جهان گزارش مي شود. نيمي از اين موارد به نابينايي مي انجامد.
اين در حالي است كه هنوز اعتقاد بين سيگار كشيدن و شيوع نابينايي در سراسر جهان مورد قبول قرار نگرفته است.
نتايج اين تحقيق در نشريه "شانگهاي ديلي" به چاپ رسيده است.
نظر شما