پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۲۱ آذر ۱۳۹۵، ۱۲:۱۱

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد:

هیچ بهانه‌ای برای عدم تحقق مرجعیت علم و فناوری در جهان نداریم

هیچ بهانه‌ای برای عدم تحقق مرجعیت علم و فناوری در جهان نداریم

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ما میراث‌دار ابعاد دینی و علمی بی‌نظیری در جهان هستیم، با این پشتوانه هیچ بهانه‌ای برای عدم تحقق مرجعیت علم و فناوری در جهان نداریم.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد فرهادی در جشنواره تجلیل از برگزیدگان پژوهش و فناوری دانش‌آموزان گفت: آموزش و پرورش با بیش از ۱۳ میلیون مخاطب در کشور، رسالت و مسئولیت بسیار سنگینی را به عهده دارد و پژوهش‌محوری در آموزش و پرورش این رسالت را گسترده‌تر و با فلسفه وجودی علم، همخوان‌تر می‌کند.

وی افزود: تحقیق و پژوهش نیز موضوعی نیست که بتوان به طور آنی در یک مقطع از زندگی و تحصیل به آن دست یافت بلکه بایستی از آن یک فرهنگ و خصیصه‌ای ایجاد کرد که ملکه ذهن انسان از زمان ورود به پیش‌دبستانی تا پایان عمر باشد. به عبارتی یادگیری مادام‌العمر در سایه پژوهشگری ماندگار باید سرلوحه نظام آموزشی کشور شود.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری تصریح کرد: سال‌های زیادی از دورانی که آموزش متکی به یادگیری‌های انباشتی وکم‌اثر بود، گذشته است و امروز مؤلفه‌هایی همچون یادگیری معطوف به حل مسئله، پرسشگری، ایده‌آفرینی، خلاقیت، یادگیری مشارکتی، کار جمعی و مهارت به مثابه فضیلت است که می‌تواند منجر به یادگیری واقعی شده و منشأ ثمرات ماندگاری در جامعه شود و توسعه علمی و همه‌جانبه و پایدار را در پی داشته باشد.

فرهادی گفت: به باور من هرچه فاصله میان دو نظام آموزشی پیش از دانشگاه با نظام آموزش عالی کمتر شود و ارتباط هدفمند و مؤثر بین این دو نظام آموزشی برقرار شود، بیشتر می‌توان به هدف متعالی مرجعیت علم و فناوری در جهان چشم امید داشت.

وی تاکید کرد: بی‌شک ایجاد جامعه علم‌باور و پژوهش‌محور از آغازین سال‌های ورود به دبستان آغاز می شود و نظام آموزش و پرورش لازم است به منظور گفتمان‌سازی و نهادینه کردن این گفتمان، گسترش فرهنگ پژوهش را در دستور کار و برنامه‌ریزی‌های درسی خود قرار دهد. همان‌طور که دیروز هم در مراسم رونمایی از سند آموزش ۲۰۳۰ بیان کردم سابقه تاریخی علمی ما به مثابه چراغی در مسیر ماست.

وی خاطرنشان کرد: ابن‌سینا، فارابی و رازی نقش بی‌بدیلی در گسترش جهانی دانش و تبدیل علم به میراث جهانی داشته‌اند. از بعد دینی نیز نقش تعالیم عالی اسلام در تعمیق بینش علمی مسلمانان که فراگیری دانش را یک فرضیه می‌داند و یادگیری آن را حتی از دورترین نقطه عالم آن روز یعنی چین توصیه می‌کند، به یاری می‌آید.

وزیر علوم بیان کرد: پس ما میراث‌دار ابعاد دینی و علمی بی‌نظیری در جهان هستیم، با این پشتوانه و با قوانین فعلی کشور و اسناد بالادستی همچون سند چشم‌انداز و برنامه‌های توسعه و حمایت‌های بی‌دریغ مقام معظم رهبری از گفتمان علمی کشور، هیچ بهانه‌ای برای عدم تحقق مرجعیت علم و فناوری در جهان نداریم.

فائق آمدن بر مشکل مدرک‌گرایی در کشور با تقویت و تحکیم روحیه و خصلت ‌پژوهشی در جامعه

فرهادی تصریح کرد: فائق آمدن بر مشکل مدرک‌گرایی در کشور و سایر مشکلاتی که این روزها مطرح می‌شود، تنها از مجرای تقویت و تحکیم روحیه و خصلت ‌پژوهشی در جامعه است به طوری که انسان‌های ماهر و مفید، خروجی نظام‌های آموزشی ما باشد. انسان‌های کارآفرین که در دانشگاه‌های نسل سوم، آموزش خواهند دید و تربیت خواهند شد.

وی افزود: امیدوارم که در آینده پیش‌رو، روز به روز شاهد ظهور نقش پژوهش در تحقق منافع ملی و افزایش سهم اقتصاد دانش در اقتصاد ملی باشیم. مطمئناً در چنین بستری، اقتصاد مقاومتی هم به عنوان یک دغدغه و هم به عنوان یک هدف ملی قابلیت اجرایی می‌یابد.

وزیر علوم دانش آموزان را به بازدید از آزمایشگاه ها وپارک های علم وفناوری دعوت کرد و گفت: آزمایشگاه‌های مرکزی ما هم می‌توانند در مواردی در خدمت دانش‌آموزان باشند. استادان ما نیز در شرایط لازم آمادگی دارند به کمک بیایند، زیرا آینده از آن جوانان و در دستان پژوهشگران جوان است.

کد خبر 3846790

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha