پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۷ دی ۱۳۹۵، ۱۰:۱۱

مدیرکل بهزیستی اردبیل:

مدارس استثنایی اردبیل برنامه آموزشی ویژه کودکان اوتیسم اجرا کنند

مدارس استثنایی اردبیل برنامه آموزشی ویژه کودکان اوتیسم اجرا کنند

اردبیل – مدیرکل بهزیستی استان اردبیل با تأکید به اینکه اخیراً شیوه‌های تشخیص بیماری اوتیسم بهبود یافته است، گفت: لازم است به موازات تشخیص کودکان مبتلا، آموزش‌وپرورش جهت آموزش اقدام کند.

بهزاد ستاری در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: در برخی مواقع اوتیسم برابر بیماری اسکیزوفرنی یا اختلال یادگیری تصور می‌شود و این در حالی است که اوتیسم نه تنها هیچ یک از این بیماری‌ها نیست بلکه می‌تواند منجر به اختلال یادگیری شود.

وی اوتیسم را درخود فروماندگی تعبیر و تأکید کرد: به عنوان مثال در اختلال یادگیری کودک در یک درس نمره پایین می‌گیرد اما در سایر دروس همیشه وضعیت مناسبی دارد و والدین گمان می‌کنند در درس خاصی ضعیف است.

مدیرکل بهزیستی استان با هشدار به خودداری از برخورد نامناسب با این گروه از کودکان ادامه داد: در برخی مواقع اختلال یادگیری این است که کلمات از انتها به ابتدا نوشته می‌شود و والدین سعی می‌کنند با اجبار و تنبیه به کودک بیاموزند.

به گفته ستاری نه تنها درمان اختلال یادگیری با زور و تنبیه امکان‌پذیر نیست بلکه در برخی مواقع با کودک اوتیسم که به دلیل عدم تمرکز حواس دچار مشکل یادگیری می‌شود، برخورد مشابه می‌کنند.

وی افزود: ممکن است حتی معلم مدرسه نیز از بیماری پیچیده دانش‌آموز خود اطلاعی نداشته و وی را به دلیل بی‌توجهی به دروس تحت‌فشار قرار دهد.

وی افزود: در مدارس استثنایی استان برنامه مجزایی برای این گروه از کودکان بیمار پیاده نمی‌شود و انتظار می‌رود با روند رو به رشد تشخیص و شناسایی کودکان مبتلا آموزش‌وپرورش استان نسبت به اجرای برنامه‌های آموزشی ویژه اقدام کند.

مدیرکل بهزیستی استان با تأکید به اینکه در حال حاضر طرح غربال‌گری بیماران اوتیسم در حال اجرا است و تا پایان سال ادامه خواهد داشت، اضافه کرد: از قبل از آغاز طرح ۳۰ کودک مبتلا به اوتیسم شناسایی شده که در مرکز تخصصی مشاوره و درمان تحت پوشش هستند.

ستاری با بیان اینکه بعد از اتمام غربال‌گری پیش‌بینی می‌شود تعداد دیگری بیمار نیز شناسایی شود ادامه داد: با توجه به نوع بیماری اوتیسم که تشخیص و درمان پیچیده‌ای دارد لازم است تمامی نهادهای مرتبط با کودک با هوشیاری عمل کنند.

کد خبر 3861021

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha