عیسی غیاث یزدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بیماری آنفلوآنزا یک بیماری خطرناک تنفسی ویروسی است که از طریق آلودگی به ترشحات حاوی ویروس مربوط به انسان و یا حیوان گسترش می یابد.
وی افزود: سویه های مختلف ویروس آنفلوآنزا علاوه بر انسان درانواع گوناگونی از جانداران مانند پرندگان، سگ، خوک، اسب و حتی وال ایجاد بیماری می کنند و در طول سالیان متمادی از طریق تغییر ماهیت قادر به ادامه حیات در جانداران مختلف شده که این تغییر ماهیت حتی در گونه ویروسی که تنها در یک نوع موجود زنده ایجاد بیماری می کند نیز رخ داده است. به طور مثال ویروس عامل آنفلوآنزای طیور در زمان حاضر تفاوت بسیار زیادی با ویروس عامل این بیماری در سال های پیش دارد.
غیاث یزدی تصریح کرد: رخداد آنفلوآنزا در طیور بومی و بخصوص صنعتی موجب خسارات فراوان اقتصادی تا حد نابودی کل گله ها پیش خواهد رفت. لذا جلوگیری از شیوع این بیماری یکی از اهداف اصلی سازمان دامپزشکی است.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قزوین از کنترل بیماری آنفلوآنزای پرندگان در سطح شهرستان خبر داد و افزود: با تلاش مستمر و پیگیر پرسنل اداره دامپزشکی شهرستان در تمام زمینه ها اعم از مراقبت فعال واحدهای روستایی، مکاتبات با دهیاری ها و اتحادیه های مرغداران صنعتی و همچنین کشتارگاه های طیور اطلاع رسانی و پایش به شکل منظم و دقیق انجام می گیرد، هرچند موارد جدیدی از بروز بیماری دور از انتظار نیست.
یزدی در پایان از صاحبان مشاغل مرتبط با طیور خواست که ضمن رعایت اصول بهداشتی - قرنطینه ای نسبت به اخذ مجوزهای قانونی دامپزشکی قبل از هر گونه فعالیتی اقدام کنند.
یزدی همچنین به عموم مردم توصیه کرد: از خرید پرندگان زینتی از پرنده فروشی های غیرمجاز جدا خودداری کرده و در صورت مشاهده هرگونه تلفات غیرعادی طیور مراتب را از طریق سامانه تلفنی ۱۵۱۲ به اداره دامپزشکی منعکس کرده تا در اسرع وقت به موضوع رسیدگی شود.
نظر شما