به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم رحیمی زنگنه امروز چهارشنبه در نشست خبری با خبرنگاران که در محل سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه برگزار شد، از برنامه های متنوع طی یک ماه آینده خبر داد و گفت: اولین رویداد مهم آئین تجلیل از استاد «جلال الدین کزازی» و رونمایی از یادنامه «فرزانه فرزند فردوسی» است که طی فردا اجرا خواهد شد.
وی افزود: یکی از سیاست های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که منجر به تشکیل این جشنواره ها شد، تجلیل از مفاخری است که در قید حیات هستند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه به برنامه های تجلیل در طول ۳ سال گذشته اشاره کرد و گفت: در این راستا تجلیل از استاد حمزه ای، تجلیل از بهزاد کرمانشاهی، کنگره احمد عزیزی و همچنین مراسمی برای بزرگداشت برجستگان موسیقی از جمله استاد کازرونی و... به عمل آمده است.
حضور ۱۰ نفر از برجستگان ادب کشور در بزرگداشت استاد کزازی
وی افزود: یادنامه استاد کزازی در ۸۵۰ صفحه با زحمات «ناصر گلستان فر» چاپ شده است که طی فردا در حضور بزرگانی از کشور و استان رونمایی خواهد شد.
رحیمی زنگنه یادآور شد: در این مراسم حدود ۱۰ نفر از برجستگان ادبیات و شعر از تهران حضور دارند.
به گفته مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه در مجموعه ارج نامه دکتر کزازی ۷۰ نفر از بزرگان کشور مقاله ارائه کرده اند.
وی خاطر نشان کرد: همچنین در مراسم آئین تجلیل از دکتر کزازی بزرگانی همچون مسعود گلزاری، کامیار عابدی، مسعود عرفانیان و تنی چند از اساتید دانشگاه علامه طباطبایی حضور خواهند داشت.
برگزاری جشنواره اقوام ایرانی از ۳۰ دی ماه الی ۳ بهمن ۹۵
رحیمی زنگنه، برنامه بعدی را «جشنواره سراسری اقوام ایرانی» اعلام کرد و اظهار داشت: این جشنواره با پیگیری های انجام و از طریق معاونت برنامه و بودجه تامین اعتبار شد و قرار بر این بود که شهریور سال گذشته برگزار شود که به دلایلی تاخیر افتاد.
رحیمی ابراز داشت: جشنواره بین المللی اقوام در مورخ ۳۰ دی ماه امسال افتتاح و در ۳ بهمن اختتامیه آن برگزار خواهد شد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه اذعان داشت: در این جشنواره حدود ۱۰ گروه موسیقی از اقوام گوناگون سراسر کشور حضور خواهند داشت.
حضور ۳ گروه خارجی در جشنواره اقوام ایرانی
وی این جشنواره را بین المللی دانست و گفت: ۳ گروه از کشورهای خارج از جمله گروه موسیقی تاجیکستان، هندوستان و افغانستان و احتمال قوی یک کشور دیگر حضور خواهند داشت.
وی یادآور شد: ۶ گروه موسیقی از استان کرمانشاه در این جشنواره شرکت دارند و در مجموع ۲۰ گروه اجرای موسیقی دارند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ۱۴ گروه تئاتر آئینی و اقوام که ۱۰ گروه از ۱۰ گروه قومی و ۴ گروه از گروه آئینی استان کرمانشاه در این جشنواره به رقابت خواهند پرداخت.
وی همچنین بیان داشت: در حاشیه برگزاری جشنواره اقوام، یک نمایشگاه مد و لباس با ۲۰ غرفه بر پا می شود که ۵ غرفه مختص استان کرمانشاه و ۱۵ غرفه از اقوام مختلف کشور در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.
رحیمی گفت: این جشنواره بعد از ۳ سال تلاش و پیگیری ثمر داد و نخستین جشنواره بین المللی اقوام در کرمانشاه است که امیدوارم - با توجه به اینکه استان کرمانشاه قطب اقوام گوناگون در کشور است- بتواند هرسال این جشنواره را به نحو احسن اجرا کند.
رحیمی در ادامه سخنانش تاکید کرد: متاسفانه آن چیزی که امروزه در رسانه ها به عنوان تئاتر و موسیقی و لباس از آن یاد می شود با آئین و اعتقادات ما مغایرت دار و ما آن را قبول نداریم.
وی گفت: هدف از برپایی چنین جشنواره هایی این است که ما داشته های خود که با فرهنگ ایرانی سازگار است حفظ کنیم و با بهترین راه ممکن به مبارزه با موسیقی های مبتذل مقابله کنیم و موسیقی های اصیل ایرانی را ترویج دهیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه از ارسال ۷۵ اثر نمایشی و ۴۸ اثر در بخش موسیقی به دبیرخانه جشنواره اقوام ایرانی از ابتدای فراخوان آن تاکنون خبر داد.
وی تصریح کرد: از برخی از مناطق قومی به این جشنواره اثری ارسال نشده و جشنواره به صورت فستیوالی برگزار می شود.
نظر شما