پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۲۰ بهمن ۱۳۹۵، ۲۱:۲۸

با همکاری موزه ملی ایران انجام شد؛

نمایش ۱۲۲ قطعه باستانی دوره مانایی درقالب نمایشگاهی درسنندج

نمایش ۱۲۲ قطعه باستانی دوره مانایی درقالب  نمایشگاهی درسنندج

سنندج- ۱۲۲ قطعه اثرباستانی مربوط به دوره مانایی در نمایشگاهی با عنوان گذری برفرهنگ وهنر مانا در سنندج در معرض دید علاقمندان قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاه آثار باستانی دوره مانایی با عنوان گذری بر فرهنگ و هنر مانا با همکاری موزه ملی ایران، اداره کل صنایع دستی و گردشگری کردستان و پایگاه ملی زیویه و کرفتو به مناسبت گرامیداشت دهه مبارک فجر در موزه سنندج با حضور جمعی از مسئولان استانی و شهرستانیبعد از ظهر امروز برپا شد.

مدیرکل صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی کردستان در حاشیه برپایی این نمایشگاه  در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه نمایشگاه گذری بر فرهنگ و هنر مانایی دومین نمایشگاه این دوره تاریخی در کشور است که با همکاری موزه ملی ایران و موزه سنندج برپا شده است، گفت: آثار به نمایش گذاشته شده در این نمایشگاه به تعداد ۱۲۲ قطعه از اشیا موزه ملی و موزه سنندج است.

سید محسن علوی افزود: آثار مکشوفه این دوره شامل نقره، شیشه، مفرغ و آجر گشایش یافته که ۷۲ قطعه از این آثار مربوط به موزه ملی ایران و ۵۰ قطعه نیز مربوط به آثار موزه سنندج است.

وی اظهارداشت: عمده آثاری که در این نمایشگاه در معرض دید قرار گرفته از محل های تاریخی این دوره شامل تپه حسنلو نقده، ربط سردشت، برد کنته مهاباد، تپه زیویه سقز و قراچی بوکان کشف شده است.

علوی با بیان اینکه ماناها بین سده ۹ تا ۶ پیش ‌از میلاد (هزاره اول) در حدفاصل دریاچه‌های ارومیه و زریبار مریوان حکمرانی می‌کردند، بیان کرد:  مناطق تاریخی مذکور شامل مهمترین نواحی حکومت ماناها بوده، که بعدها بخشی از حکومت ماد را تشکیل دادند.

وی اظهارداشت: از محوطه‌های مهم این دوره مناطقی چون حسنلوی نقده، قلایچی بوکان، زندان سلیمان و ربط سردشت، و در استان کردستان  هم مناطق زیویه، گورستان های چنگبار، کول تاریکه، ملامچه، کانی زرین و قاپلانتو بوده است.

علوی عنوان کرد: از این دوره تاریخی مهم در ایران، میراث های ارزشمندی چون معماری یادمانی و تالارهای ستوندار با تزئیناتی از آجرهای لعابدار ویژه‌ فرهنگ مانایی به دست آمده است.

وی  گفت: کردستان در اردیبهشت سال آینده نیز میزبان دومین دوره این نمایشگاه در شهرستان سقز همزمان با برگزاری همایش ملی زیویه و کرفتو  خواهد بود.

مدیرکل صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی کردستان یادآورشد: در این رابطه نیز کتابی با عنوان گذری بر فرهنگ و هنر مانا به همت این اداره کل، موزه ملی و پایگاه زیویه در ۱۲۸ صفحه به قلم یوسف حسن زاده به چاپ رسیده است.

علوی اضافه کرد: این کتاب شامل بخش های مختلفی از جمله جایگاه مانا در اقلیم کردستان، تاریخی سیاسی مانا، دانسته های زلان شناختی از ماناها، پژوهش های باستان شنناختی در محوطه های مانایی، هنرمانایی و یافته های محوطه ها مانایی است.

گفتنی است، این نمایشگاه از ۲۰ تا ۳۰ بهمن سال جاری آماده بازدید علاقه مندان به هنر مانایی بوده و متشکل از آثار با ارزش دوره مانایی بوده که از جمله با ارزشترین آثار مکشوفه در منطقه غرب و شمال غرب ایران است.

کد خبر 3901763

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • aryansharifpoor IR ۲۲:۵۱ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۰
      0 0
      خیلی خیلی عالی