به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر امام قلی بابادی ظهر امروز در مراسم بزرگداشت روز مهندس با اشاره به اینکه همه بتن هایی که در ایران ساخته می شوند پایداری ندارند و به نظر من فاقد ارزش اقتصادی و سازه ای هستند، اظهار داشت: بتن و سازه های بتنی نمادی از تمدن انسان و تمدن حکومت ها و ابعاد فکری و تراوش خلاقیت مهندسین است.
وی با بیان اینکه در ایران ماخذ محاسباتی مهندسین مقاومت است، تصریح کرد: این مقاومت با یک یون کلر، سولفات و کربن متلاشی می شود و به صرفه نیست.
عضو انجمن بتن ایران با تاکید بر اینکه در سال ۲۰۰۰ مقاومت در سازه ها منسوخ شد و سازه ها باید بر اساس دوام اجرا شوند، افزود: با بهره گیری از بتن های نسل جدید می توان معماری ایرانی اسلامی را احیاء، مرمت و توسعه داد.
امام قلی بابادی با اشاره به اینکه عرصه های تکنولوژی باز است و اگر کارهای مثبتی انجام دهید کسی از شما ایراد نمی گیرد، خطاب به مهندسان گفت: پلی را بسازید که دوباره نسازید و فرق بین مقاومت و دوام همین موضوع است.
وی با بیان اینکه جاده یا ساختمانی که می سازید یک عمر مفیدی دارد و اگر بر اساس مقاومت باشد با گذشت ۴ سال دچار مشکل می شود، تصریح کرد: حتی انتشار یون توسط نیروی برق به سازه بتنی وارد می شود.
عضو انجمن بتن ایران با تاکید بر اینکه تا کی می خواهیم بتن سال ۱۹۴۷ را ادامه دهیم و تا کی می خواهیم کلیشه ای کار کنیم، افزود: میزان بتن مورد استفاده در همه سازه ها در دنیا ۱۷.۵ برابر فولاد بوده و اگر فولاد در ساختمان های دوقلو و در ساختمان پلاسکو نبود چنین فاجعه ای به بار نمی آمد.
امام قلی بابادی با اشاره به اینکه عامل اصلی در فاجعه پلاسکو حرارت بود، گفت: فولاد در ۷۰۰ درجه جاری و ذوب می شود و این در حالی است که بتن در ۱۵۰۰ درجه پودره می شود.
وی با بیان اینکه در ساختمان سازی حتی قانون های علمی را رعایت نمی کنیم، تصریح کرد: بهترین سنگ ها با قیمت های بالا را در نمای ساختمان می زنند و نتیجه آن این می شود که زلزله انسان را نمی کشد بلکه قطعات پرتاب شده هلاکت به بار می آورد.
عضو انجمن بتن ایران یادآور شد: چرا ساختمان های سنگین بسازیم و چرا فولاد باید استفاده کنیم؟
بابادی با تاکید بر اینکه تا کنون وزیری نیامده که در این سیستم کهنه تغییری بدهد، ادامه داد: باید راهکارهای کهنه را بشکنید و الگو بسازید.
وی با اشاره به اینکه سازه هایی که بر اساس دوام طراحی می شود نیاز به بازسازی ندارد، اظهار داشت: بتنی طراحی کردیم برای مصلای تهران که می توانیم تمام نمادهای اسلامی را در ساخت و ساز به کار بگیریم.
عضو انجمن بتن ایران با بیان اینکه بتن گوگردی مقاومت سه برابر و خستگی معادل ۱۰۰۰ برابر بتن معمولی دارد، تصریح کرد: بحث من زیر سوال بردن سازه های ایران نیست بلکه بحث من این است چرا پیرو الگو هستیم و الگو ساز نیستیم.
نظر شما