سیدمحمد حسینی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: به منظور راهنمایی و شناخت گردشگران نوروزی از جاذبه های توریستی استان، کتابچه جامع گردشگری تدوین و آماده سازی شده که در آن مسافران استان قدم به قدم راهنمایی می شوند و در این کتابچه با استفاده از خلاصهگویی و درج تصاویر محیطی، بر آگاهیبخشی کامل به گردشگران تمرکز کرده ایم.
مدیرکل میراثفرهنگی استان مرکزی گفت: در ایام نوروز ۹۶، برنامه های میراث فرهنگی استان با تمرکز بر معرفی آیینها و موسیقی محلی با محوریت بازیابی و تزریق رگههای هویت به نسل جدید و همذاتپنداری مجدد آنها با داشتههای ملی و مذهبی در حال اجرا است.
وی افزود: اجرای این آئین ها در پنج شهرستان جریان دارد که از جمله آن می توان به آیین های «ناقالدی»، «رشکی» و «ماسی» در شهرستان اراک، «کردلیبه کوه» در شهرستان خمین، «کوسهگلین» در شهرستان فراهان، « اُهواُهو» در شهرستان محلات و موسیقی طبیعت در تفرش اشاره کرد.
مدیرکل میراثفرهنگی استان مرکزی بیان کرد: در ایام نوروز ۹۶ بازار تاریخی شهر اراک فعال است، ضمن اینکه برخی از سراهای این بازار نیز آماده پذیرایی از گردشگران هستند.
حسینی خاطرنشان ساخت: نوروز امسال برای اولین بار گلخانههای محلات برای استفاده و رویت گردشگران در دسترس هستند و شهرستان خمین نیز، بهعنوان زادگاه بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و قطب گردشگری معنوی استان مرکزی آماده پذیرایی از گردشگران است.
وی ادامه داد: همچنین ۲۰ غرفه دائمی و موقت صنایعدستی در سراسر استان، توانایی هنرمندان را در رشتههای مختلف صنایع دستی استان مرکزی در اختیار مسافران قرار داده است.
مدیرکل میراثفرهنگی استان مرکزی اضافه کرد: زادگاه موسیقی دستگاهی ایران خطه فراهان است که با بزرگانی چون میرزا عبدالله و آقا حسینقلی، پرچمدار این هنر ناب ایرانی است، از این رو جاری کردن طنین موسیقی آیینی و سنتی در ایام نوروز، در دستور کار میراث فرهنگی استان است و گروههای موسیقی در نوروزگاهها هنرنمایی می کنند.
نظر شما