پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

با تعلل مدیران فناوری اطلاعات سازمانها؛

۴ هزار رایانه ایرانی قربانی باج افزار شد

۴ هزار رایانه ایرانی قربانی باج افزار شد

علیرغم اطلاع رسانی های وسیع مرتبط با حمله باج افزار واناکرای، به دلیل تعلل برخی از سازمان ها و کاربران، این باج افزار طی سه روز گذشته، ۲ هزار قربانی جدید را در کشور به دام انداخت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان فناوری اطلاعات ایران، بر اساس اعلام مرکز ماهر، متاسفانه شاهد تعلل کاربران و بعضا مدیران فناوری اطلاعات سازمان‌ها، دستگاه‌ها، و شرکت‌ها در زمینه رعایت توصیه های ایمنی برای جلوگیری از نفوذ باج افزار Wanna Cry بوده و این امر موجب رسیدن تعداد قربانی های این باج افزار به ۴ هزار رایانه در کشور شد.

هفته گذشته، باج افزاری تحت عنوان wannacrypt‌ با قابلیت خود انتشاری در شبکه کشورها شیوع یافت که براساس رصدهای انجام شده توسط مرکز ماهر، این بدافزار در سطح شبکه کشور ما نیز رصد شد و در چند روز نخستین به حدود دو هزار قربانی رسید، اما با اطلاع رسانی به موقع انجام شده و عملیاتی شدن اقدام های لازم، این موضوع در کشور کنترل و گزارش های آلودگی به آن به شدت کاهش یافت.

باج‌افزار مذکور برای پخش شدن از یک کد اکسپلویت متعلق به آژانس امنیت ملی آمریکا به نام EternalBlue استفاده می‌کند که مدتی پیش توسط گروه shadowbrokers منتشر شد.

این کد اکسپلویت از یک آسیب پذیری در سرویس SMB سیستم‌های عامل ویندوز با شناسه MS۱۷-۰۱۰ استفاده می‌کند. در حال حاضر این آسیب‌پذیری توسط مایکروسافت مرتفع شده است اما کامپیوترهایی که بروزرسانی مربوطه را دریافت ننموده‌اند نسبت به این حمله و آلودگی به این باج‌افزار آسیب‌پذیر هستند.

بر همین اساس، هفته گذشته، باتوجه به راهنماها و راه حل های منتشر شده در سایت های مختلف مبنی بر امکان بازیابی داده های رمز شده توسط باج افزار ها، مرکز ماهر ضمن انجام بررسی های فنی و دقیق مستند کاملی را در این خصوص منتشر کرد که لازم است کاربران هرچه سریعتر نسبت به بروزرسانی سیستم ها براساس دستور العمل های قبلی مرکز ماهر اقدام کنند.

کد خبر 3992211

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha