۲۱ خرداد ۱۳۹۶، ۹:۵۲

رحیمی در گفتگو با مهر تشریح کرد؛

قطع روابط ۴کشور با قطرمتأثر از سفر ترامپ بود/عدم تدبیر درجهان عرب

قطع روابط ۴کشور با قطرمتأثر از سفر ترامپ بود/عدم تدبیر درجهان عرب

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: قطع روابط سیاسی ۴ کشور عربی با قطر متأثر از سفر اخیر ترامپ به منطقه بود.

علیرضا رحیمی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به تحولات سیاسی اخیر در منطقه و قطع روابط سیاسی چهار کشور عربی با قطر اظهار داشت: این تنش دیپلماتیک و سیاسی که در نوع خودش کم نظیر هم بوده و در تاریخ منطقه هم کمتر نمونه ای از آن سراغ داریم متاثر از سفر ترامپ به منطقه بود.

وی افزود: سفر ترامپ به عربستان سعودی به این اتفاق سرعت داد، اما شاید بتوان گفت این سفر، علت تامه این اتفاق بود و علل دیگری هم وجود داشت که مهمترین آنها اختلافات داخلی است که در ائتلاف سعودی ضد یمن وجود داشت و مرتب هم بر آن سرپوش گذاشته می شد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: اختلاف در این ائتلاف عربی به گونه ای بود که سعودی ها تلاش داشتند کشورهای دیگر از جمله پاکستان را وارد ائتلاف علیه یمن کنند که البته پاکستان به دلایل مختلف به صورت رسمی وارد ائتلاف سعودی نشد، اگرچه در نهایت فرماندهی این ائتلاف را یک ارتشبد پاکستانی به عهده گرفت اما این حضور فارغ از موضع رسمی دولت پاکستان بود.

رحیمی اظهار داشت: علت این نگرانی آن است که رژیم سعودی به اندازه کافی احساس تزلزل و درماندگی می کند که دست به حرکتی زده که شریک و هم پیمان خود را که حتی در ائتلاف علیه بشار اسد و یمن بزرگ داشت اینطور مورد هجمه قرار داده است.

ضرورت ورود کشورهای اسلامی و عربی به حل و فصل تنش اخیر

وی درباره آینده این تحولات و اینکه آیا منجر به تنش بیشتر در منطقه خواهد شد یا خیر، تصریح کرد: ما امیدواریم تنش ها مدیریت شود و میانجی گری هایی هم که آغاز شده، به نتیجه برسد؛ مخصوصا اینکه جمهوری اسلامی از ساعت اول این تحولات برای فعال کردن موضع میانجی گرایانه وارد صحنه شد و نگاه ما هم این است که مسائل و تحولات منطقه در اصل باید توسط خود کشورهای منطقه حل و فصل و مدیریت شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اگر درایت و عقلانیت در بین خود طرف های درگیر وجود نداشته باشد طبیعتا دیگر کشورهای اسلامی و عربی باید وارد موضوع شوند و مساله را حل و فصل کنند و اگر راه های میانجی گرایانه به هیچ وجه جواب نداد و یک طرف ماجرا بر موضع خصمانه و تهاجمی خود اصرار کرد، با توجه به اینکه امنیت منطقه به خطر می افتد، در نهایت شورای امنیت سازمان ملل باید مساله را بررسی کند.

رحیمی تصریح کرد: این عقلانیت و تدبیر را در حال حاضر مشاهده نمی کنیم وگرنه اصل ماجرا اتفاق نمی افتاد؛ اینکه اتحادیه عرب رسما اعلام کند که وارد این ماجرا نمی شود و به صورت یک طرفه قطر را محکوم می کند نشاندهنده آن است که در سطوح بالای جهان عرب نیز این تدبیر وجود ندارد که بتوانند دورنما و آینده مناسبات جهان اسلام و جهان عرب را به درستی پیش بینی و مدیریت کنند.

کد خبر 4000468

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha