به گزارش خبرنگار مهر، سيد محمد كاظم سجادپور، سفير كشورمان در سوئيس كه صبح امروز در چهاردهمين همايش بين المللي آسياي مركزي و قففاز در محل دفتر مطالعات سياسي و بين المللي وزارت امور خارجه سخن مي گفت، اظهار داشت: تغييرات به وجود آمده در جهان طي دو دهه گذشته نمايانگر ظهور ثقل جديدي در تمركز قدرت اقتصادي و سياسي بين المللي است.
وي افزود: در خصوص مساله مذكور نوعي اجماع بين پژوهشگران روابط بين الملل وجود دارد و همگي معتقدند كه آسياي امروز جايگاهي خاص يافته و وضعيت اقتصادي و سياسي چين و هند همراه با ساير تحولات به برآمدن آسيا به عنوان يكي از مراكز ثقل اقتصاد و سياست جهاني منجر شده است.
سفير كشورمان در ژنو ادامه داد: چين، روسيه و هند نيز از بازيگران بزرگ سرزميني در اين منطقه بوده اند و عنصر جغرافيايي قدرت آن ها همراه با استحكام وضعيت اقتصادي هر يك از آن ها، وزنه جديدي را به اين كشورها در عرصه سياست بين الملل بخشيده است.
سجادپور هم چنين گفت: در اين ميان آمريكا كه عمده ترين قدرت نظامي و صنعتي جهان است با چالش هاي عمده اي در مديريت وضعيت بين المللي خود روبرو شده است؛ پاسخ آمريكا به شرايط جديد در آسيا، مخصوصا برآمدن چين و نقش محوري اين كشور در ترتيبات امنيتي نوين امنيتي منطقه، از جمله سازمان همكاري شانگهاي تابعي از متغيرهاي متنوعي از سياست داخلي آمريكا، وضعيت جهاني اين كشور و شرايط آسيا است.
وي در ادامه با بيان اين كه واكنش آمريكا به آن چه كه در آسيا مي گذرد، سهم بسزايي در شكل دهي به مناسبات بين المللي آينده خواهد داشت، اظهار داشت: در آمريكا چندين رويكرد متفاوت نسبت به موضوع افزايش قدرت چين وجود دارد كه مي توان از آن جمله به دو نوع رويكرد ادغامي و مهاري اشاره كرد كه البته رفتار آمريكا در قبال چين تركيبي از اين دو رويكرد بوده است.
سفير ايران در سوئيس تصريح كرد: اين كه فكر كنيم سازمان همكاري شانگهاي، به سازماني براي جنگ سردي ديگر تبديل خواهد شد، يك اشتباه محض است و به هيچ وجه چنين نخواهد شد .
سجاد پور درهمچنين ابراز عقيده كرد اين سازمان در سال هاي آينده در همين حد باقي مي ماند و گسترش چنداني در آن مشاهده نخواهد شد.
نظر شما