به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، عبدالرضا مصری در ارتباط تلفنی شب گذشته با گفتگوی ویژه خبری در خصوص موضوع اشتغال، گفت: هر از گاهی مسئولان دولتی، بحثی را در مورد کار و اشتغال مطرح می کند که به جایی هم نمی رسد؛ بعد از آن می بینیم سال بعد موضوع جدیدی مطرح می شود که آن هم بدون بررسی و فرجام، مسکوت می ماند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر هیچ سیاست مدون و مشخصی در خصوص اشتغال وجود ندارد گفت: در این سند مدون، باید راهکارهای مبارزه با قاچاق، بهبود فضای کسب و کار، سیاست های اشتغالزایی و سایر موارد مشخص و تدوین شود؛ اما در حال حاضر هیچ سیاستگذاری مدونی در این خصوص وجود ندارد.
این نماینده مجلس ادامه داد: اشتغال نمیتواند خارج از تولید رشد کند، اول باید تولید باشد که ایجاد اشتغال انجام پذیرد و ما هم هنوز نمی توانیم تولیدکننده خود را راضی نگه داریم؛ چرا که وقتی تولیدکنندگان خارجی با حداکثر دو درصد وام می گیرند و تولیدکنندگان داخلی با حداقل ۲۰ درصد، در وهله اول تولید کنندگان ما ۱۸ درصد عقب تر از همتایان خارجی خود هستند؛ پس چطور می توان چرخه تولید را به حرکت در آورد.
مصری با بیان اینکه مسائل بانکی، عمده مشکل پیشروی تولید است تصریح کرد: از سوی دیگر شاهد آن هستیم که بازار ایران، ظرفیت تولید برخی از کالاها را دارد؛ اما همزمان محصولات مشابه از چین وارد می شود و ما نمی دانیم باید یقه چه کسی را بگیریم؛ چون هیچکس پاسخگو نیست.
مصری افزود: ما سالانه به غیر از ۴۰ میلیارد دلار کالای وارداتی، ۲۵ میلیارد دلار هم قاچاق به کشور داریم و این رقم یعنی چیزی برابر ۸۰ میلیارد دلار کالای وارداتی و این حجم واردات، حدود چندین میلیون فرصت شغلی را از بین می برد و حتی به جایی رسیده ایم که فروشندگان فروشگاه های جنوب کشور هم، چینی هستند.
این نماینده مجلس گفت: برای ایجاد اشتغال نیازی نیست که کار ریشه ای انجام دهیم؛ بلکه ابتدا شغل های فعلی را حفظ کنیم که توسط خارجی ها از ما گرفته نشود.
مصری ادامه داد: در مجلس اهدافی را برای اشتغال تعریف کردیم اما آیا صرف تشکیل جلسات شورای عالی اشتغال بدون نتیجه کافی است؟ برای رفع معضل بیکاری نیاز به اقدامات اورژانسی داریم و نباید دست روی دست گذاشت و باید به صورت جدی اقدام کرد.
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه باید بانک اطلاعاتی بیکاران را ایجاد کنیم و با اولویت بندی برای اشتغال آنان چاره اندیشی کنیم، افزود: اگر سیاستهای پولی بانکی، سیاست های تجارت خارجی، سیاست های واردات کالا، سیاست های مالیاتی و بیمه ای را بتوانیم با تولید داخلی همراه ، از کالاهای وارداتی پیش پا افتاده جلوگیری و از تولید داخلی حمایت کنیم می توان بیش از رقم پیش بینی شده در برنامه، اشتغال ایجاد کرد.
نظر شما