پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

یادداشتی از داود مهدوی زادگان؛

برخی تلاش می کنند در رأی مردم تصرف کنند/ تفسیر غلط از آراء مردم

برخی تلاش می کنند در رأی مردم تصرف کنند/ تفسیر غلط از آراء مردم

افراد و جریاناتی به کمک سلطه رسانه‌ای‌شان تلاش می‌کنند در رأی مردم تصرف کنند؛ یعنی تفسیری را بر رأی مردم حاکم کنند که خلاف واقع است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت لاسلام داود مهدوی‌زادگان عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی در کانال شخصی‌اش یادداشتی با عنوان «دامنه صیانت از رأی مردم» نوشت که در ادامه می‌آید:

ما با دو نوع تصرف عدوانی یا غیر قانونی آشنا هستیم. یکی تصرف مالی و دیگری تصرف ادبی است. اما نوع سومی از تصرف وجود دارد که دست کم غیراخلاقی و نانجیبانه به شمار می‌آید و آن عبارت از تصرف رای ملت است.

مردم در ۲۹ اردیبهشت ۹۶ پس از شنیدن و خواندن نظرات و دیدگاه‌های هر یک از نامزدها به پای صندوق رفتند و رأی دادند. مفروض مشترک میان جمیع رأی‌دهندگان این است که فلسفه سیاسی حاکم بر این نظام(جمهوری اسلامی) را خود و نامزدها پذیرفته‌اند و الا معنا ندارد که با وجود قبول نداشتن آن، در انتخابات شرکت کرد. اجباری هم در کار نیست تا کسی به دلیل اجبار، شرکت کند. صفحه رأی شناسنامه برخی افراد سفید است و هیچ مشکلی هم برایشان پیش نیامده است.

پس، وقتی مردم و نامزدها وارد صحنه انتخابات می‌شوند به معنای آن است که مسأله آنان فلسفه سیاسی نظام(ولایت مطلقه فقیه) نیست، بلکه مسأله مردم، انتخاب فرد اصلح برای عینیت بخشیدن به این فلسفه سیاسی مطلوب است. اگر چه ممکن است که مردم در این انتخاب اشتباه کنند، ولی مردم در این مشارکت سیاسی، انتخاب فلسفی نمی‌کنند بلکه انتخاب علمی می‌کنند؛ یعنی مساله آنها فلسفی(پرسش از فلسفه سیاسی مطلوب) نیست، بلکه مسأله آنها اجرایی(مجری اصلح) است.

افراد و جریاناتی است که در این میان، فلسفه سیاسی آنان مردم‌سالاری نیست مانند سلطنت‌طلبان یا اگر هم باشد قدرت جذب مردم را ندارند، مانند ملی‌گراهای وطنی؛ مساله اینان با مسأله مردم متفاوت است. زیرا آنان مفروض فلسفی مردم(فلسفه سیاسی ولایت) را قبول ندارند. لذا رأی مردم از ناحیه این جریانات همواره مورد تهدید تصرف است. آنان به کمک سلطه رسانه‌ای‌شان تلاش می‌کنند در رأی مردم تصرف کنند؛ یعنی تفسیری را بر رأی مردم حاکم کنند که خلاف واقع است. در این تفسیر، رأی مردم به مساله فلسفی تعریف می‌شود و نه مساله علمی که ناظر به اجراییات است. در چنین تفسیری آنچه دیده نمی‌شود درد و رنج مردم و مسایل اجرایی مملکت است. این نوع سوم از تصرف است که ممکن است خلاف قانون به حساب نیاید - چون قانون التفاتی به آن ندارد - ولی غیر اخلاقی و نانجیبانه است. چون رأی مردم در معنایی تفسیر می‌شود که واقعیت ندارد. اینجا است که می‌گوییم دامنه صیانت از رأی مردم تا بعد انتخابات گسترده است بلکه مهم‌تر از زمان برگزاری انتخابات است.

کد خبر 4018072

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha