به گزارش خبرنگار مهر، سردار کاظم مجتبایی در جلسه افتتاحیه دبیرخانه سهم من از امنیت که پیش از ظهر سه شنبه در سالن امام جواد(ع) استانداری قم برگزار شد، اظهار کرد: دستگاههای امنیتی، اطلاعاتی و نظامی هر کدام بر اساس وظیفهای که قانون گذار تعیین کرده است برای تأمین امنیت نقش دارند و ما در تلاش هستیم که این امنیت مانایی بیشتری پیدا کند.
فرمانده انتظامی استان قم با تأکید بر اینکه امنیتهایی که متکی به سازمانهای دولتی محض هستند نمیتواند ماندگار باشد، افزود: امنیتی که متکی بر مردم و محورهای مردمی باشد ماندگارتر خواهد بود.
وی تأکید کرد: اگر امنیت را پشتوانه و تکیه گاه محورهای سیاسی، اجتماعی و دینی بپذیریم، باید بدانیم که همه حوزههای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی باید کمک کنند که این امنیت پایدار باشد و این مسئله راهی به جز این ندارد که وظایفی برای همه دستگاهها تعریف کنیم.
مجتبایی با اشاره به پیشینه تشکیل ستاد سهم من از امنیت، بیان کرد: در بیانات مقام معظم رهبری در دیدار فرماندهان نیروی انتظامی بر اهمیت یاری مردم و تشکیل چنین ستادی برای مشارکت در تولید امنیت تأکید شده بود.
وی با اشاره به اهداف ستاد نقش من در تأمین امنیت تصریح کرد: تحقق امنیت، نهادینه کردن امنیت پایدار، مردمی کردن تولید امنیت و ایجاد دغدغه در مسئولین و مردم از مهمترین اهداف این ستاد است که تحقق آن به جز همکاری مردم و سایر دستگاهها امکان پذیر نیست.
فرمانده انتظامی استان قم با تأکید بر اینکه مصادیق مشارکت انواع مختلفی دارد، افزود: بخشی از این مشارکت میتواند مادی و یا غیر مادی باشد، علاوه بر آن مردم و مسئولان میتوانند در زمینههای اجتماعی یعنی تعمیم حساب شده و دخالت و مشارکت اجتماعی مردم در تأمین امنیت نقش داشته باشند.
کمک مردم در تأمین امنیت بسیار تعیین کننده است
وی تأکید کرد: هر جایی که با کمک مردم توانستهایم امنیت اجتماعی را تأمین کنیم هزینههای کمتری پرداخت کردهایم به همین خاطر کمک مردم در تأمین امنیت میتواند بسیار تعیین کننده باشد.
مجتبایی با اشاره به اهمیت کمک مردم در دریافت اخبار و اطلاعات، افزود: خیلی از مواردی که نیروی انتظامی بدون اتلاف وقت میتواند به نتیجه برسد با کمکهای مردمی در دریافت اخبار و اطلاعات است.
وی با بیان اینکه در اقدامات نظارتی هم مردم بسیار تأثیرگذار خواهند بود، اظهار کرد: نظام ما یک نظام مردمی است که در این بخش هم میتوانیم از نظرات مردم برای اصلاح مسائل استفاده کنیم.
فرمانده انتظامی استان قم با اشاره بر مبنای قانونی این ستاد، تصریح کرد: در قانون برنامه پنجم و ششم توسعه به دستگاههای امنیتی اجازه داده شده است که از بخشهای مردمی و سایر ادارات بهره برداری کنند.
وی با اشاره به اعضای ستاد سهم من در تأمین امنیت، عنوان کرد: این ستاد در کشور به مسئولیت وزیر کشور و در استانها به مسئولیت استاندار و با ۱۰ عضو تشکیل میشود، نماینده امام جمعه، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس شورای عالی استان، مدیرکل صدا وسیما، مدیر کل حج و زیارت، مدیرکا اوقاف، رئیس مجمع خیرین استان و مدیر اصناف از جمله اعضای این ستاد هستند.
مجتبایی افزود: پیگیری و اجرای ابلاغیههایی ستاد مرکزی، شناسایی مصادیق کمکهای مردمی، شناسایی ظرفیتها و قابلیتهای مردمی، بومی سازی کمکهای مردمی، ارزیابی عملکرد دستگاههای ذی ربط، ارائه گزارش مستمر به مرکز کشوری از جمله وظایف این ستاد است.
نظر شما