دکتر داریوش طاهرخانی در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: نظام سلامت از سه رکن تشکیل شده است. وزارت بهداشت، سیاستگزار؛ وزارت رفاه و بیمه ها، رکن تامین کننده منابع مالی و سازمان نظام پزشکی، نماینده ارائه دهندگان خدمات سلامت که هر یک وظایف خاص خود را دارند.
وی تاکید کرد: نظام سلامت کشور زمانی از چالش های پیش رو رهایی می یابد که استقلال این سه رکن مخدوش نگردیده باشد و بر اساس اصول حقوقی، تفکیک قوا محرز باشد.
طاهرخانی با عنوان این مطلب که دو رکن نخست به دلیل ماهیت کارکردشان از هم منفک هستند و ساختارشان به گونه ای است که مدیران و تصمیم گیرانی مجزا از هم دارند، افزود: تنها رکن سوم یعنی نظام پزشکی به دلیل ماهیت انتخاباتی که دارد، همواره محل بحث است.
وی گفت: اگر منتخبین جامعه پزشکی، تفکرات شان با وزارت بهداشت از منشاء واحدی برخوردار باشد، بالانس به سمت دولت و وزارت بهداشت خواهد شد و اگر کرسی های سیاستگزاری نظام پزشکی در اختیار بیمه ای ها قرار بگیرد ، در آن صورت نیز جامعه پزشکی در رسیدن به مطالبات معوق خودش چالش هایی خواهد داشت.
عضو شورای عالی نظام پزشکی کشور تاکید کرد: تنها اگر منتخبین مستقل و با تفکرات صنفی در نظام پزشکی قرار گیرند، در آن صورت توازن قوا برقرار خواهد شد و جامعه پزشکی می تواند اطمینان خاطر داشته باشد که آرای آنها «وجه المصالحه» تنظیم روابط نخواهند شد. و این موضوعی است که همواره پاشنه آشیل نظام های صنفی بوده و خواهد بود.
طاهرخانی افزود: به نظر می رسد، در انتخابات ۳۰ تیر، جامعه پزشکی باید هوشمندانه، نمایندگانی برخاسته از صنف خودش را انتخاب نماید. افرادی که ضمن عدم وابستگی به دولت، پس از انتخابات نیز دست رد به پیشنهادهای دولتی ها برای کسب پست های دولتی بزنند و تا آخر در کنار جامعه پزشکی بمانند.
نظر شما