۳ مرداد ۱۳۹۶، ۹:۴۵

وزیر بهداشت:

هیات امنای دانشگاهها به امور اداری و مالی محدود شدند

هیات امنای دانشگاهها به امور اداری و مالی محدود شدند

وزیر بهداشت گفت: کار اصلی هیات امنای دانشگاهها ، سیاستگذاری و دیده بانی و پیشبرد اهداف دانشگاه ها است. 

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سیدحسن هاشمی در اجلاس سراسری هیأت های امنای دانشگاههای علوم پزشکی افزود: هیات های امنای دانشگاه متاسفانه به امور اداری و مالی محدود شده اند اما باید وظایف نظارتی و سیاستگذاری را پی بگیرند.  

وی افزود: اکنون که آمایش سرزمین سلامت اجرایی شد می توان بسیاری از اختیارات از جمله شورای گسترش را به مناطق آمایشی واگذار کرد.

وزیر بهداشت گفت: در طی ۳.۵ سال گذشته هیأت امناهای دانشگاه‌های علوم پزشکی ۹۰۰۰ مصوبه داشته و بیش از ۶۵۰ جلسه برگزار کردند که این مصوبات در جهت مصالح عمومی مردم قرار داشته است.

وی ادامه داد: واقعیت این است که در حوزه سلامت، مردم گرفتاری‌های زیادی داشته و دارند اما از دولت و مجلس سپاسگزاریم که در این زمینه برای اصلاح امور کمک‌های وافری به ما داشته‌اند.

هاشمی افزود: حوزه سلامت، حوزه مهمی است که توسعه و پیشرفت کشور در سایه سالم بودن ملت و مردم است و اکثر کشورهای پیشرفته سلامت، اولویت دولت‌ها است.

وزیر بهداشت با اشاره به فعالیت‌های هیأت امناهای دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: آنچه که در چهار سال گذشته مورد توجه بوده، انشاءالله مورد اتفاق نظر در چهار سال آینده هم خواهد بود و در این زمینه هیأت‌های امنای دانشگاه‌ها نقش ارزنده‌ای را می‌توانند ایفا کنند.

وی با اشاره به تاریخچه قانون هیأت امنای دانشگاه‌ها گفت: قانون هیأت امنا در سال ۶۸ به تصویب مجلس رسید و به نوعی به استقلال نسبی دانشگاه‌ها تن در داده شد.

وزیر بهداشت تصریح کرد: چرا می‌گویند «تن در داده شد» چرا که در سال ۱۳۱۸ قانون اولیه استقلال دانشگاه‌ها تصویب شد و دانشگاه‌ها در سال ۱۳۲۱ در وزارت فرهنگ آن زمان برای تعیین رئیس دانشگاه و دانشکده‌ها مُنفک شدند و در آن دوره و رژیم، دانشگاه‌ها مستقل شدند.

هاشمی افزود: همزمان با انقلاب قرار شد شورای انقلاب، قانونی را در این زمینه تصویب کند که در سال ۶۸ در نهایت قانون هیأت امنای دانشگاه‌ها مصوب شد.

وی قانون هیأت امناها را قانون مترقی دانست که از آن خوب استفاده نشده است و افزود: کار اصلی هیأت امناها، سیاستگذاری، دیده‌بانی و پیشبرد اهداف دانشگاه‌ها است که متأسفانه به امور مالی و اداری محدود شده‌اند.

وزیر بهداشت یادآور: قانون هیأت‌ امناها در دولت هم با مخالفان جدی روبروست و به ویژه بخش‌های اقتصادی خیلی علاقه ندارند که دانشگاه‌ها را از سایر دستگاه‌های اجرایی در حوزه اقتصادی، برنامه و بودجه و امور استخدامی، مستثنی کنند.

هاشمی تصریح کرد: وزیران علوم و بهداشت باید در هیأت دولت دائم مراقب باشند که آئین‌نامه‌ای و یا لایحه‌ای مخالف استقلال دانشگاه‌ها نباشد.

وی با تشکر از مجلس برای تائید دوباره قانون هیأت‌ امنا گفت: امیدوارم هیأت امنا در دولت دوازدهم بخصوص در حوزه وزارت بهداشت به قوت به کار خود ادامه دهد.

وزیر بهداشت تأکید کرد: دانشگاه‌ها باید اختیارات بیشتری داشته باشند و اختیارات باید از مرکز به محیط منتقل شود و در این زمینه می‌توان اختیارات شورای گسترش دانشگاه‌ها را نیز به کلان مناطق آموزشی منتقل کرد.

هاشمی افزود: اکنون که آمایش سرزمین سلامت در حال اجرا است، می‌توان بسیاری از اختیارات این حوزه را به کلان منطقه‌ها منتقل کنیم تا دانشگاه‌ها بتوانند از این اختیارات قانونی بهره بگیرند.

وی راه کنترل هزینه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را اختیارات و استقلال دانشگاه‌ها برشمرد و گفت: ما باید بودجه سالیانه به دانشگاه‌ها بدهیم و بر اساس شاخص‌هایی که در سه حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین کرده‌ایم، از آنها کار بخواهیم و بقیه مسائل بر عهده هیأت امناها و رئیس دانشگاه نیز مجری مصوبات هیأت امنای دانشگاه‌ها باشد.

وزیر بهداشت تأکید کرد: هیأت امنای دانشگاه‌ها ساختاری همانند مجلس شورای اسلامی دارند و می‌توان با اختیار مالی و تعیین سقف اعتبارات، شاخص‌ها را در دانشگاه‌ها رصد کرد و به همان مدیریت و هدف منظور قانونگذار در قانون هیأت امناها رسید.

هاشمی با تشکر از مجلس برای ایجاد ظرفیت قانونی برای هیأت امنای دانشگاه‌ها گفت: اگر تأکید مجلس بر این قانون نبود، تاکنون این قانون سر به نیست شده بود.

وی در حاشیه اجلاس سراسری هیئت های امنای دانشگاه های علوم پزشکی کشور در محل مرکز همایش های بین‌المللی صدا و سیما در جمع خبرنگاران گفت: قانون هیئت امنا قانون مترقی است اما همانطور که گفتم برخی از مجریان مخالف آن هستند و دائم در صدد هستند که برای آن محدودیت ایجاد کنند.

وی افزود: به نظر می رسد که مجریان قانون هیئت امنا یعنی روسای دانشگاه ها در هر دو وزارت خانه بهداشت و علوم می توانند بیشتر از آنچه که تاکنون اتفاق افتاده، از ظرفیت قانون هیئت امنا استفاده کنند.

هاشمی خاطر نشان کرد: هیئت های امنای دانشگاه ها باید تلاش کنند که تصدی گری شان را کاهش دهند و بیشتر سیاست گذار و ناظر باشند. مشکلی که وجود دارد این است که دانشگاه ها اکنون گرفتار کارهای فرعی شده اند.

وی وظیفه اصلی وزارت بهداشت را سیاست گذاری و رصد شاخص های کلان عنوان کرد و افزود: اداره بیمارستان ها، امور بهداشتی، مشکلات پرسنلی و تأمین نیازهای عمومی واقعاً کار ما نیست و تمام اینها قابل واگذاری به بخش خصوصی است.

وزیر بهداشت تصریح کرد: ما فقط می توانیم شاخص ها را رصد کنیم چرا که برای ما کاهش مرگ و میر شاخص، بهداشت عمومی، کنترل هزینه، رشد علمی و پژوهشی، ثروت آوری از مسیر دانش و دستیابی به فناوری مهم است اما اکنون گرفتار کارهایی هستیم که ما را از نقش اصلی مان باز می دارد و این هیئت امنای دانشگاه ها هستند که می توانند دانشگاه ها را به این سمت هدایت کنند.

وی خاطرنشان کرد: روسای دانشگاه ها نیز باید زمینه را فراهم کنند تا از قالب تشریفاتی امروز، هیئت امناها خارج شده و به قالب عملیاتی و سیاست گذاری تبدیل شود.

کد خبر 4040413

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha