محمد مهدی مظاهری تحلیلگر مسایل بین الملل در گفتگو با خبرنگار مهر در زمینه انتخابات پارلمانی آمریکا و پیروزی دموکرات ها اظهار داشت: با پیروزی دموکرات ها در انتخابات میاندوره ای کنگره، بی شک دولت جرج بوش برای استمرار سیاست های جنگ طلبانه در منطقه خاور میانه به شدت تحت فشار قرار خواهد گرفت.
وی افزود: این در حالی است که عدم تحقق وعده های دولت بوش در مورد سرکوب گروه های تروریستی و دروغ ادعای آنان در مورد کشف تسلیحات کشتار جمعی عراق، میزان محبوبیت بوش را در میان افکار عمومی آمریکا به پایین ترین حد خود رسانده است، از این رو انتظار می رود شاهد تغییر رویه قابل توجه در عملکردهای نیروهای آمریکایی در عراق باشیم.
مظاهری در ادامه در راستای بررسی تحولات اخیر و تاثیر پیروزی دموکرات ها بر سیاست خارجی آمریکا در مورد عراق افزود: دموکرات ها با فشار بر دولت بوش سعی خواهند کرد که با تغییر استراتژی آمریکا و وارد نمودن نیروهای چند ملیتی تحت فرماندهی آمریکا از افزایش مشکلات دامنگیر جلوگیری کنند.
وی افزود: به نظر دموکرات ها ایالات متحده باید از نقش سازمان ملل در عراق بخوبی استفاده کند و این سازمان را به دیده شریک و متحد بنگرد چرا که حضور نیروهای بین المللی ضمن کاهش حساسیت ها زمینه را برای رهایی از باتلاق عراق فراهم می سازد.
این کارشناس خاطرنشان کرد: محور تبلیغاتی جمهوریخواهان بویژه در عرصه سیاست خارجی مبارزه به تروریسم و محور آن در عراق، بیشتر به یک بازی سیاسی شبیه بوده تا واقعیت های داخلی این کشور، چرا که برخی از گروه های تروریستی در سازماندهی و حملات علیه شیعیان در عراق به حمایت های اطلاعاتی و اغماض نیروهای اشغالگر در ارتکاب جنایت پشت گرم بودند، لذا تداوم ناآرامی های داخلی عراق زمینه را برای تضعیف هر چه بیشتر جمهوریخواهان فراهم خواهد کرد.
دکتر مظاهری افزود: به قدرت رسیدن دموکرات ها در کنگره و نفوذ بیشتر آنان به کمیته های مختلف، بستر مناسبی را برای تحقیق در مورد واقعیت های پنهان و آشکار جنگ عراق فراهم می سازد، ضمن اینکه دموکرات ها با محور قرار دادن امنیت داخلی و رفاه ملی از هزینه های جنگ در عراق به شدت خواهند کاست.
وی اظهار داشت: به نظر می رسد که بوش در آینده بامشکلات بیشتری برای طرح های امنیتی و نظامی خویش در عراق مواجه خواهد شد.
کارشناس مسائل بین المللی گفت: نکته اساسی در بررسی انتخابات اخیر کنگره آمریکا این است که به رغم اختلافات موجود میان جمهوریخواهان و دموکرات ها در مورد مسائل عراق، هر دو حزب عمده بر لزوم حفظ موقعیت برتر آمریکا در منطقه و غارت ذخائر نفتی عراق اتفاق نظر دارند.
وی افزود: باید به یاد داشته باشیم جان کری رقیب انتخاباتی بوش در انتخابات ریاست جمهوری به رغم مخالفت با سیاست های بوش در حمله به عراق هیچ وقت این حمله را محکوم نکرد، بطوریکه دموکرات ها گرچه بزرگ نمایی دولت بوش در مورد تسلیحات کشتار جمعی عراق و ارتباط با صدام با شبکه تروریستی القاعده را اقدامی فریبنده می دانند، اما اقدام جمهوریخواهان را در انجام عملیات و سرنگونی رژیم بعث صدام هیچ وقت محکوم نمی کنند، لذا نباید با جابجایی قدرت در کنگره شاهد تغییر کلی سیاست خارجی آمریکا در منطقه به ویژه در عراق باشیم.
مظاهری در پایان خاطرنشان کرد: به نظر می رسد دموکرات ها به جای ارزیابی اصولی بحران عراق سعی کردند از آن به عنوان ابزار مناسبی برای پیشبرد منافع حزبی و پیروزی بر رقیب استفاده کنند.
نظر شما